To je to što me zanima!

Detalji nesreće u Štefancu: 'Bilo je strašno... Jednog su izvlačili iz auta, a dječaka oživljavali'

Dječak je prvi poginuli čovjek na međimurskim prometnicama u prvoj polovini 2022. Godišnje u prosjeku imaju 10-ak smrtno stradalih u prometu
Vidi originalni članak

Dva polomljena bicikla i razvaljen rasvjetni stup sve je što je ostalo u petak poslije podne nakon teške prometne nesreće u Štefancu kraj Čakovca gdje je poginuo dječak. Sudjelovala su dva auta, a možda i kamion.

- Bila je to strašna prometna. Vidjela sam da su jednog oživljavali, dok je netko drugi bio prikliješten u autu. Nismo se mogli približiti - rekla je jedna svjedokinja nezgode.

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji nesreće u Štefancu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako neslužbeno doznajemo, stradali dječak imao je svega 12 godina te je bio u pratnji drugog pješaka koji je nakon nesreće završio u Županijskoj bolnici Čakovec. Težina njegovih ozljeda, identitet i godine još nisu poznati. Policija je odmah blokirala promet, no tijekom večeri nisu uspjeli do kraja raspetljati tko bi bio kriv za nesreću. Koliko je udarac bio silovit svjedoči i podatak da su njihovi bicikli završili na suprotnim stranama ceste.

VELIKA TRAGEDIJA U nesreći kod Štefaneca umro je dječak (12): Policija apelira da se javi svjedok, vozač kamiona

- Oko 17.35 sati u Štefancu, na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila, koja su nakon toga sletjela u rasvjetni stup i udarila u dva pješaka kraj ceste - objavili su iz PU Međimurske.

Malo kasnije izdali su apel putem medija kako traže vozača kamiona marke Scania koji je u trenutku nezgode prolazio raskrižjem. On bi mogao biti ključni očevidac, a koliko ga hitno trebaju svjedočile su i brojne policijske patrole diljem županije koji su nadzirale sve prijelaze prema Varaždinskoj županiji. Kako neslužbeno doznajemo, navodno je jedan od vozača pretjecao kamion i u trenutku nepažnje izazvao nesreću. No policija treba više podataka kako bi sve to rekonstruirala.

Na intervenciju su bili pozvani i vatrogasci JVP-a Čakovec koji su spasili jednog od putnika.

- Primili smo poziv na intervenciju te su naši vatrogasci izvukli jednog od putnika koji je bio prikliješten u BMW-u - rekao nam je kratko Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP-a Čakovec.

LOCIRALI MOBITEL Nesreća kod Cresa: Prevrnuo se katamaran s dvoje ljudi, u tijeku je potraga za putnicima

Malo kasnije, policiji je dojavljena druga prometna nesreća i to na samom ulazu u Nedelišće. Ondje je vozač, nedaleko od benzinske postaje, u kružnom toku sletio s ceste na travnjak i zabio se u stup. Navodno nije teže ozlijeđen.

Inače, dječak je prvi poginuli čovjek na međimurskim prometnicama u prvoj polovini 2022. Godišnje u prosjeku imaju 10-ak smrtno stradalih u prometu. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • RoyBean 11.06.2022.

    polovine su vam istočno od jaja. Hrvatski je polovica

  • DinoAKA ljubiša 11.06.2022.

    GLavno da se loče, imaš za kupit što ti paše na svakom uglu, ali ej, trava je opasna i ilegalna.

  • Bymbo 11.06.2022.

    Dok su ovakvi ZAKONI nema POMOĆI! Svakoga, ali svakoga ko vozi pijan tretirati kao potencijalnog napadaća hladnim oružjem jer auti i ostala vozila to jesu i mjesec dana bezuvjetnog zatvora prvi put, drugi put na 6 mjeseci ako bude uhvaćen pijan a treči put TRAJNO oduzimanje vozačke dozvole, ne možemoi ne smijemo imati divljake i pijance na cesti! Isto tako za one koji divlje voze treba biti zatvorska kazna za prekoračenje 50kmh od dozvoljenog, drugi put isto 6 mj.ko i za pijanog a treči put ponovo polaganje vozačke, ako i nakon togaq ponovi onda i njima trajno oduzimanje vozačke!

Komentiraj...
Vidi sve komentare