To je to što me zanima!

Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici

Žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakoniti otkaz i na taj način Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u, rekla je Zadravec za RTL
Vidi originalni članak

Zoran Vatavuk je u priopćenju iz KBC-a Sestre milosrdnice napisao da još traje traje kontrola poslovanja te ustanove, i da je u pripremi upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu Dijani Zadravec, bivšoj predstojnici Klinike za radiologiju.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vatavuk u priopćenju ističe da zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola i nadzor HZZO-a po treći tjedan temeljito prolaze svaki segment dosadašnjeg poslovanja, s posebnim naglaskom na utvrđivanje eventualnih propusta u zdravstvenom radu i mogućim zloupotrebama u korištenju bolničkih kapaciteta i sredstava u privatne svrhe, kako je na to u javnim istupima višekratno ukazivala bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijana Zadravec.

'PRLJAVE I PODLE LAŽI' Zadravec dobila opomenu pred otkaz, svi spontano zapljeskali? 'Neka si Dulibić potrga diplomu'

Dodaje da su utvrdili manje nepravilnosti i odstupanja od internih procedura koje će na traženje inspekcija uprava bolnice otkloniti te se nastavljaju daljnja ispitivanja inspekcija na temelju ukazanih nepravilnosti od strane Dijane Zadravec.

- U tijeku je i proračunski nadzor pa se očekuje da će uskoro stručnjaci Ministarstva financija obaviti kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika - ističe Vatavuk.

- Inspekcijama smo stavili na uvid svu dokumentaciju, pružili im sve informacije koje su bile zatražene. Šteta što to nije učinila i doktorica Zadravec koja je imala prigodu dokazima potkrijepiti navode iz svojih javnih istupa - navodi Vatavuk. Napominje kako Zadravec, iako je na bolovanju te se natječe za ravnateljicu bolnice, i dalje u više navrata u medijima ponavlja optužbe za nezakonitosti u radu KBC-a i nekih od liječnika i zaposlenika u bolnici.

- Prof. Zadravec jako dobro zna da se svojim postupcima ogriješila o naša bolnička pravila - kaže v.d ravnatelja.

Dodaje kako je ona, unatoč upozorenjima i njezinim obećanjima da će se suzdržavati od javnog blaćenja ustanove u kojoj radi, u više navrata u posljednje vrijeme u medijskim istupima ponovila optužbe za nezakonitosti o kojima, unatoč njezinim prijavama, nema pokrenutih aktivnosti nadležnih državnih tijela niti sudskih postupaka ili presuda.

- Zbog toga sam joj, da zaštitim interese KBC-a Sestre milosrdnice i njenih zaposlenika, te osiguram mir i uvjete za pružanje usluga našim pacijentima, izrekao upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu - navodi  v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Vatavuk.

NE ODUSTAJE Dijana Zadravec poslala prijavu za mjesto ravnateljice KBC-a

Kao podlogu za to navodi Pravilnik o radu i Etičkom kodeksu te ističe kako su se nakon smjene Zadravec, vratili neki djelatnici koji su otišli zbog narušenih odnosa s dr. Zadravec, a organizacija rada, broj pregleda i pruženih usluga pacijentima, te posebno radno ozračje kako u Vinogradskoj  i Klinici za tumore dokazuju da je njenom smjenom otklonjen i glavni uzrok svih nesporazuma, navodi se u priopćenju.

Napominju i kako je prošlog tjedna istekao 15-dnevni rok za podnošenje prijava kandidata za novog ravnatelja a odluku o tome treba donijeti Upravno vijeće u idućih mjesec dana. 

Sve to za RTL je komentirala i sama Zadravec.

- Obmanjuju hrvatsku javnost. Čujem se redovito s kolegama s radiologije i nitko se nije vratio, dapače situaciju opisuju kao kaotičnu i neizdrživom od kad su mene nezakonito smijenili. To što mi zabranjuje Vatavuk govoriti o korupciji u javnosti je protivno Ustavu u članku 38. i predstavlja tešku zloupotrebu položaja. U strahu su i panici i žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakoniti otkaz i na taj način Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u i inspekcijskom nadzoru Ministarstva - rekla je Zadravec.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 15.06.2021.

    Bahatost, arogancija i stranačka zaštićenost su jedini elementi funkcioniranja hdzovaca. Zato i jesmo na dnu Europe jer nitko za ništa ne odgovara.

  • 14.06.2021.

    nedaj se gazi bandu

  • velebitskadegenija 14.06.2021.

    Da je sve valjalo pod tvojim vodstvom onda ti nebi 3 ljudi dalo momentalni otkaz a 16 (šesnaest) bilo na bolovanju... Zato drugarice što manje takvih poput tebe možda i krenemo na bolje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare