Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 18

Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici

Dijana Zadravec o opomeni pred otkaz: U strahu su i panici

Žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakoniti otkaz i na taj način Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u, rekla je Zadravec za RTL

VIDEO

Zoran Vatavuk je u priopćenju iz KBC-a Sestre milosrdnice napisao da još traje traje kontrola poslovanja te ustanove, i da je u pripremi upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu Dijani Zadravec, bivšoj predstojnici Klinike za radiologiju.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Smijenjena je Dijana Zadravec 00:55

Vatavuk u priopćenju ističe da zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola i nadzor HZZO-a po treći tjedan temeljito prolaze svaki segment dosadašnjeg poslovanja, s posebnim naglaskom na utvrđivanje eventualnih propusta u zdravstvenom radu i mogućim zloupotrebama u korištenju bolničkih kapaciteta i sredstava u privatne svrhe, kako je na to u javnim istupima višekratno ukazivala bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijana Zadravec.

Zadravec dobila opomenu pred otkaz, svi spontano zapljeskali? 'Neka si Dulibić potrga diplomu'
Zadravec dobila opomenu pred otkaz, svi spontano zapljeskali? 'Neka si Dulibić potrga diplomu'

Dodaje da su utvrdili manje nepravilnosti i odstupanja od internih procedura koje će na traženje inspekcija uprava bolnice otkloniti te se nastavljaju daljnja ispitivanja inspekcija na temelju ukazanih nepravilnosti od strane Dijane Zadravec.

- U tijeku je i proračunski nadzor pa se očekuje da će uskoro stručnjaci Ministarstva financija obaviti kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika - ističe Vatavuk.

- Inspekcijama smo stavili na uvid svu dokumentaciju, pružili im sve informacije koje su bile zatražene. Šteta što to nije učinila i doktorica Zadravec koja je imala prigodu dokazima potkrijepiti navode iz svojih javnih istupa - navodi Vatavuk. Napominje kako Zadravec, iako je na bolovanju te se natječe za ravnateljicu bolnice, i dalje u više navrata u medijima ponavlja optužbe za nezakonitosti u radu KBC-a i nekih od liječnika i zaposlenika u bolnici.

- Prof. Zadravec jako dobro zna da se svojim postupcima ogriješila o naša bolnička pravila - kaže v.d ravnatelja.

Dodaje kako je ona, unatoč upozorenjima i njezinim obećanjima da će se suzdržavati od javnog blaćenja ustanove u kojoj radi, u više navrata u posljednje vrijeme u medijskim istupima ponovila optužbe za nezakonitosti o kojima, unatoč njezinim prijavama, nema pokrenutih aktivnosti nadležnih državnih tijela niti sudskih postupaka ili presuda.

- Zbog toga sam joj, da zaštitim interese KBC-a Sestre milosrdnice i njenih zaposlenika, te osiguram mir i uvjete za pružanje usluga našim pacijentima, izrekao upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu - navodi  v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Vatavuk.

Dijana Zadravec poslala prijavu za mjesto ravnateljice KBC-a
Dijana Zadravec poslala prijavu za mjesto ravnateljice KBC-a

Kao podlogu za to navodi Pravilnik o radu i Etičkom kodeksu te ističe kako su se nakon smjene Zadravec, vratili neki djelatnici koji su otišli zbog narušenih odnosa s dr. Zadravec, a organizacija rada, broj pregleda i pruženih usluga pacijentima, te posebno radno ozračje kako u Vinogradskoj  i Klinici za tumore dokazuju da je njenom smjenom otklonjen i glavni uzrok svih nesporazuma, navodi se u priopćenju.

Napominju i kako je prošlog tjedna istekao 15-dnevni rok za podnošenje prijava kandidata za novog ravnatelja a odluku o tome treba donijeti Upravno vijeće u idućih mjesec dana. 

Sve to za RTL je komentirala i sama Zadravec.

- Obmanjuju hrvatsku javnost. Čujem se redovito s kolegama s radiologije i nitko se nije vratio, dapače situaciju opisuju kao kaotičnu i neizdrživom od kad su mene nezakonito smijenili. To što mi zabranjuje Vatavuk govoriti o korupciji u javnosti je protivno Ustavu u članku 38. i predstavlja tešku zloupotrebu položaja. U strahu su i panici i žele me pod svaku cijenu izbaciti iz bolnice i dati nezakoniti otkaz i na taj način Radiologija postaje njihova samoposluga. Dokaze o kolosalnoj korupciji predala sam DORH-u i inspekcijskom nadzoru Ministarstva - rekla je Zadravec.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre