To je to što me zanima!

Đikić: Broj umrlih će i dalje rasti, ali i to ima svoj kraj

Znanstvenik Ivan Đikić smatra da Vlada kasni s informativnom kampanjom kojom bi osvijestili važnost cijepljenja. Dao je i ideju da se u tu kampanju uključe sportaši, umjetnici, javne osobe...
Vidi originalni članak

Ivan Đikić je u četvrtak ponovno javno pisao premijeru Plenkoviću i upozorio da će broj umrlih samo od početka studenog do kraja prosinca biti veći od 3000. U razgovoru za RTL rekao je da je situacija vrlo ozbiljna. 

- Očigledno ako mjere budu djelovale, brojevi novozaraženih će početi padati, broj umrlih će i dalje rasti - ali i to ima svoj kraj, tako da očekujem do sredine siječnja, kraj siječnja i oba broja će biti značajno niža nego danas - rekao je.

ALEMKA MARKOTIĆ: 'Prva cijepljenja bit će do kraja godine, nadam se da će se veći dio cijepiti u 4 do 5 mjeseci'

Rekao je kako je moguće da cijepljenje u svim zemljama EU počne u isto vrijeme i da vjeruje da će to u Hrvatskoj biti od 27. prosinca

Nastavio je kako smatra da Vlada kasni s informativnom kampanjom oko cijepljenja, ali da ni sad nije kasno. Dao je ideju - da se u tu kampanju uključe i stručnjaci, znanstvenici, umjetnici, sportaši, javne osobe te da svi prenesu poruku podrške i vjerovanje da je cjepivo rješenje za COVID. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • intellectus 18.12.2020.

    Reci Ti nama, Jesu li Te izbacili iz Frankfurta i stopirali Ti sve projekte? Meni te je do bola žao, takav jedan političar i mora se NUDITI, ono kao na ulici, šteta, šteta.

  • 18.12.2020.

    pa normalno da ima svoj kraj. kad svi umremo onda vise nitko nece umirat

  • 18.12.2020.

    Đikić je sve dobro govorio. I mi laici vidjeli smo da nema mjera, da broj zaraženih od 3-4 000 nije realan jer se ne testiraju i ne vode svi u obitelji, Znali smo da će umirati stotinjak osoba dnevno, da će sustav biti zagušen i za Covid, a i za ostale bolesnike. Osmrtnica ima po oglasnimm pločama kao nikad prije. Nestaju i oni koji bi živjeli desetljećima. Moglo se zlo barem pet puta smanjiti. Nije. Sad nas čekaju oštrije mjere za Božić ali čeka nasi  i rekordan broj sprovoda. Struka kaže, požar se gasi u početku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare