To je to što me zanima!

Dio huligana osumnjičenih za izazivanje nereda i napad na policiju sutra izlazi iz pritvora?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u V. Gorici u petak bi trebalo odlučiti o žalbama na određivanje pritvora navijačima Hajduka. Njihovi odvjetnici traže da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza
Vidi originalni članak

Kao što su navijači osumnjičeni za izazivanje nereda i sudjelovanje u napadu na policajce na benzinskoj kod Desinca pred sutkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici dovođeni u skupinama tako će i o žalbama na određivanje istražnog zatvora sutkinje odlučivati u više navrata.

- Žalbe odvjetnika za prvih 11 istražnih zatvorenika su zaprimljene i Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici koje se sastoji od tri sutkinje koje prethodno nisu odlučivale o određivanju istražnog zatvora podnositeljima žalbi povuklo se na vijećanje- rekla nam je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj  Gorici sutkinja Kornelija Kallay - Blažeković.

Pogledajte video: Osumnjičeni su za nerede na A1

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odluka vijeća trebala bi se znati u petak poslijepodne. 

Prihvati li prijedloge branitelja da se istražni zatvor njihovih klijentima zamijeni mjerama opreza poput redovitog javljanja u policijsku postaju i zabrane odlazaka na nogometne utakmice dio ili svi navijači mogli bi u petak izaći iz istražnih zatvora. 

FRA JOZO ČIRKO Sutra misa za uhićene Torcidaše, svećenik poručio: 'Oni nisu huligani, oni su revolucionari'

Podsjećamo, 11 mlađih punoljetnika i 31 drugih osumnjičenih za izazivanje nereda završili su u Remetincu na 30 dana kako ne bi mogli ponoviti nedjelo. Po nekoliko njih nalazilo se u istoj ćeliji što se protivi osnovnim pravilima postupanja u zatvorima. 

VIDEO PRIVOĐENJA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uobičajeno je, naime, da se osumnjičenici za isto kazneno djelo razdvoje kako ne bi mogli dogovarati i usklađivati obranu. Stoga su ih nakon nekoliko dana premjestili i u druge zatvore.

Osmoricu su prebacili u bjelovarski, a sedmoricu u gospićki zatvor. 

Idi na 24sata

Komentari 195

  • japanokinezjapano 03.06.2022.

    Zašto ih ne pustite za 5 godina?

  • herojnad herojima 02.06.2022.

    treba ih pustit sve i uvesti stroge kazne za izazivanje nereda,npr. 10 god. zatvora,pa nek svak čini što ga je volja...

  • gvagec 02.06.2022.

    Po kojem ključu ih poštaju, prvo ne kaj su praznili aparate za gašenj a onda one koji su gađali panduriju prometnim znakovima. Olakšavajuća okolnost podneblje i udaljenost od mora ili ...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare