News

Komentari 195

Dio huligana osumnjičenih za izazivanje nereda i napad na policiju sutra izlazi iz pritvora?

Dio huligana osumnjičenih za izazivanje nereda i napad na policiju sutra izlazi iz pritvora?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u V. Gorici u petak bi trebalo odlučiti o žalbama na određivanje pritvora navijačima Hajduka. Njihovi odvjetnici traže da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza

Kao što su navijači osumnjičeni za izazivanje nereda i sudjelovanje u napadu na policajce na benzinskoj kod Desinca pred sutkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici dovođeni u skupinama tako će i o žalbama na određivanje istražnog zatvora sutkinje odlučivati u više navrata.

- Žalbe odvjetnika za prvih 11 istražnih zatvorenika su zaprimljene i Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici koje se sastoji od tri sutkinje koje prethodno nisu odlučivale o određivanju istražnog zatvora podnositeljima žalbi povuklo se na vijećanje- rekla nam je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj  Gorici sutkinja Kornelija Kallay - Blažeković.

Pogledajte video: Osumnjičeni su za nerede na A1

Odluka vijeća trebala bi se znati u petak poslijepodne. 

Prihvati li prijedloge branitelja da se istražni zatvor njihovih klijentima zamijeni mjerama opreza poput redovitog javljanja u policijsku postaju i zabrane odlazaka na nogometne utakmice dio ili svi navijači mogli bi u petak izaći iz istražnih zatvora. 

Podsjećamo, 11 mlađih punoljetnika i 31 drugih osumnjičenih za izazivanje nereda završili su u Remetincu na 30 dana kako ne bi mogli ponoviti nedjelo. Po nekoliko njih nalazilo se u istoj ćeliji što se protivi osnovnim pravilima postupanja u zatvorima. 

VIDEO PRIVOĐENJA

Uobičajeno je, naime, da se osumnjičenici za isto kazneno djelo razdvoje kako ne bi mogli dogovarati i usklađivati obranu. Stoga su ih nakon nekoliko dana premjestili i u druge zatvore.

Osmoricu su prebacili u bjelovarski, a sedmoricu u gospićki zatvor. 

Najčitaniji članci