To je to što me zanima!

Div u Sesvetama: U vrtu joj nikla ljekovita i rijetka gljiva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Katarini Markov (60) u vrtu je niknula gljiva od kilograma koja stoji oko 350 kuna. Vjerojatno je riječ o ljekovitoj gljivi Ganoderma pfeifferi koja pomaže kod dijabetesa
Vidi originalni članak

Uređivala sam vrt i kraj panja vidjela čudnu gljivu . Danju ima crveni sjaj, a noću crni. Pokazala sam je sinu. Rekao je da izgleda stravično.

Tako nam govori Katarina Markov (60) iz Glavnice Donje kraj Sesveta. Ona je pronašla gljivu od tri četvrtine kilograma bakrenocrvene boje koju je umalo bacila u peć, no zbog znatiželje ipak ju je zadržala. Tomislav Luki , predsjednik društva Varganj iz Slavonskog Broda, kaže kako je vjerojatno riječ o gljivi Ganoderma pfeifferi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Te gljive su ljekovite , a ima ljudi koji je zbog toga stalno kupuju - objasnio je Luki.

O njezinoj ljekovitosti govori i Lejludin Požegić iz tvrtke za prodaju preparata od ljekovitih gljiva Myko San.

- Pomažu kod visokog tlaka i dijabetesa. Cijena je oko 350 kuna za kilogram , a u Kini je zovu gljivom za nekoliko tisućljeća - rekao je Požegić.

Katarina je sretna zbog “ulova” jer rijetko ide u gljive.

- Nekad pokupim par vrganja kad idem skupljati kestene, ali ovakvu gljivu nisam vidjela. Morala sam je ubrati - kaže Katarina.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • varešak 30.11.2014.

    Vjerovatno je to ta gljiva,to je novinarski biser stoljeća. Prvo provjeri po onda piši.Učen i ugledan novinar nema šta. 24 sata mi sve više nalikuje na radio Milevu.

  • fvuskovi1 29.11.2014.

    Ma nije otrovana!

  • Mjerilo 29.11.2014.

    vjerojatno je ljekovita gljiva,vjerojatno sam ja nikola tesla,al treba mi jos da dokazem,al mozete napisat clanak o meni,, ne razumije ove danasnje novinare vjerojatno,navodno,i ono na kraju nekog eksplozivnog naslova upitnik?? samo sijaju smutnju

Komentiraj...
Vidi sve komentare