To je to što me zanima!

Divjak: Nemam što dobro reći o Milanovićevoj novoj savjetnici

Predsjednik Zoran Milanović uzeo je Jadranku Žarković Pečenković kao savjetnicu za obrazovanje. No, o njoj dobro mišljenje, očito, nema ministrica Blaženka Divjak što je dala do znanja na znakovit način
Vidi originalni članak

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak u Bruxellesu nije htjela komentirati odabir novog predsjednika Zorana Milanovića, koji si je kao savjetnicu za obrazovanje uzeo Jadranku Žarković Pečenković, bivšu ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje.

No, o njoj dobro mišljenje, očito, nema što je dala do znanja na znakovit način.

- Savjetnicu predsjednika ne bih komentirala. Ako nemam što dobro reći o ljudima, onda je bolje da pričekamo - rekla je prije sastanka s europskim ministrima obrazovanja. 

Žarković je na mjesto ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje imenovana u Milanovićevu premijerskom mandatu 2015., u vrijeme ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Na tu je funkciju izabrana u konkurenciji od čak 12 kandidata, a mediji su tada izvještavali kako je cijeli izbor proveden u tajanstvenim uvjetima.  Problematizirali su i njezinu odluku s početka mandata o naprasnom ukidanju Oskara znanja  koji se dodjeljuje najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Jadranka Žarković dugi je niz godina radila i u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je predavala psihologiju. Istu zagrebačku gimnaziju završio je i Milanovićev sin Ante Jakov.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • arimmer 21.02.2020.

    Mene zanima sto ce predsjedniku savjetnica za obrazovanje? Koliko mi je poznato, predsjednik nema nikakve ovlasti na podrucju skolstva, skole su pod potpunom kontrolom resornog ministarstva. Sve mi se cini da je Zarkovicka samo jos jedan uhljeb kojeg ce hrvatski porezni obveznici morati placati jos 5 godina.

  • biberrr 21.02.2020.

    Žarko pečen molim!

  • 21.02.2020.

    zato što nije članica haenesa i bliska sa onim lažljivcem vrdoljakom

Komentiraj...
Vidi sve komentare