Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
95 komentara

Divjak: Nemam što dobro reći o Milanovićevoj novoj savjetnici

Predsjednik Zoran Milanović uzeo je Jadranku Žarković Pečenković kao savjetnicu za obrazovanje. No, o njoj dobro mišljenje, očito, nema ministrica Blaženka Divjak što je dala do znanja na znakovit način

Foto: PIXSELL
95 komentara

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak u Bruxellesu nije htjela komentirati odabir novog predsjednika Zorana Milanovića, koji si je kao savjetnicu za obrazovanje uzeo Jadranku Žarković Pečenković, bivšu ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje.

No, o njoj dobro mišljenje, očito, nema što je dala do znanja na znakovit način.

- Savjetnicu predsjednika ne bih komentirala. Ako nemam što dobro reći o ljudima, onda je bolje da pričekamo - rekla je prije sastanka s europskim ministrima obrazovanja. 

Žarković je na mjesto ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje imenovana u Milanovićevu premijerskom mandatu 2015., u vrijeme ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Na tu je funkciju izabrana u konkurenciji od čak 12 kandidata, a mediji su tada izvještavali kako je cijeli izbor proveden u tajanstvenim uvjetima.  Problematizirali su i njezinu odluku s početka mandata o naprasnom ukidanju Oskara znanja  koji se dodjeljuje najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Jadranka Žarković dugi je niz godina radila i u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je predavala psihologiju. Istu zagrebačku gimnaziju završio je i Milanovićev sin Ante Jakov.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message