To je to što me zanima!

Divjak o Pupovcu: Javne osobe trebaju biti oprezne i umjerene

Nisam pročitala taj intervju, ali očito da je izjava, bez obzira kakav je bio kontekst, izazvala puno reakcija, što znači da treba biti puno oprezniji u takvim vrstama izjava, rekla je ministrica
Vidi originalni članak

Javne osobe trebaju biti oprezne i umjerene u izjavama, istaknula je u srijedu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, upitana kako tumači izjave čelnika SDSS-a Milorada Pupovca u kojima je Hrvatsku usporedio s NDH i nazvao je čimbenikom nestabilnosti u regiji.

"Nisam pročitala taj intervju, ali očito da je izjava, bez obzira kakav je bio kontekst, izazvala puno reakcija, što znači da treba biti puno oprezniji u takvim vrstama izjava. Posebno to vrijedi za nas koji smo javne osobe i čije se mišljenje prati i komentira", rekla je Divjak novinarima u Splitu koji je posjetila u sklopu turneje "Škola za život".

UDRUGE BRANITELJA O PUPOVCU: 'Hrvatska nema veze s NDH, a njen temelj je Domovinski rat'

Naglasila je kako treba biti umjeren i raditi u smjeru da se problemi rješavaju. 

"Da se, naravno, svako nasilje sankcionira i to trenutno  ali da imamo i osjećaj za mjeru u smislu baš ovakvih izjava koje onda mogu dodatno potaknuti umjesto da situaciju dovedu u okvire da ih rješavaju oni koji su za to nadležni u pravnoj državi", poručila je Divjak 

ODGOVORIO NA KRITIKE Pupovac: Nećemo davati izjave, prvo moramo sve analizirati...

Nužnim smatra i njegovanje kulture dijaloga.

"Umjesto da imamo kulturu dijaloga imamo kulturu polemike, odnosno nekulturu u nekim slučajevima", istaknula je ministrica.

'RAZGOVARAT ĆU S PUPOVCEM' Plenković: Nedopustivo je da se Hrvatska uspoređuje s NDH

Pupovac je u nedavnom intervjuu za portal Radiosarajevo.ba izjavio da "Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije, jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge".

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Jaca???? 29.08.2019.

    Pupi, zamuti vodu, nakon toga malo šuti, i onda ponovno u napad. Zanimljivo da njegova mržnja viddljiva je na licu, ne može to sakriti.

  • 28.08.2019.

    A tko se bavi školstvom?

  • najiram 10 28.08.2019.

    da javne osobe moraju biti vrlo oprezne naroćito kad po naređenju velikog šefa vučka naručuju premlaćivanje svojih odbjeglih glasaća...treba poseban oprez i ozbiljnost u prilazu tom problemu...te paziti tko su izvršitelji...pupi omanuo..i destabilizirao svoje glasačko tzijelo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare