Obavijesti

News

Komentari 29

Pupovac: Nećemo davati izjave, prvo moramo sve analizirati...

Pupovac: Nećemo davati izjave, prvo moramo sve analizirati...
1

redsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije u srijedu želio komentirati ocjenu premijera Andreja Plenkovića da su neprimjerene i nedopustive njegove izjave u kojima je Hrvatsku usporedio s NDH

VIDEO

- Ne, nećemo davati izjave dok ne raspravimo i ne analiziramo sve, kazao je Pupovac Hini ne želeći komentarati niti jučeranju izjavu predsjednika Vlade, niti val drugih osuđujućih reakcija koje je izazvao u Hrvatskoj.

Plenković je sinoć nakon sastanka HDZ-ovog vodstva u središnjici stranke ocijenio da je Pupovčeva izjava nedopustiva i neprimjerena.

- Smatramo krajnje neprimjereno, pa i nedopustivo izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem, ocijenio je Plenković.

Pupovac je za Radiosarajevo.ba u povodu najnovijih napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području nedavno izjavio da situacija u Hrvatskoj, u pogledu stanja mira, sigurnosti, te poštivanja Ustava, zakona te međunarodnih ugovora nije dobra.

- Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije, rekao je, uz ostalo, u tom intervjuu Pupovac čija je Samostalna demokratska srpska stranka član vladajuće koalicije u Hrvatskoj.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.