To je to što me zanima!

Dječak kojem je eksplodirala petarda u ruci je hitno operiran

Dječak je hitno prevezen u Klinički bolnički centar Osijek s mutilirajućim ozljedama gdje je operiran u u Klinici za kirurgiju. Nije životno ugrožen
Vidi originalni članak

Slavlje Nove godine u vikend naselju kod Ladimirevaca se oko 23 sata pretvorilo u horor kad je 13 - godišnjem dječaku petarda eksplodirala u ruci. Hitno je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Kako doznaje RTL, dječak je hitno operiran u Klinici za kirurgiju i izvan je životne opasnosti. 

- Noćas, nešto prije ponoći u KBC Osijek primljen je 13- godišnji dječak s mutilirajućim, eksplozivnim ozljedama šake. Dječak je hitno operiran u Klinici za kirurgiju. Trenutno je izvan životne opasnosti. KBC Osijek još jednom upozorava na potencijalno teške posljedice zbog uporabe pirotehničkih sredstava - priopćili su iz KBC Osijek.

OSTALI BEZ PRSTIJU, ŠAKA... Stravične snimke iz Klaićeve: Evo zašto ne bi trebali davati petarde djeci. Zabranjene su!

Mutilirajuće ozljede znače da će dječak ili ostati bez prstiju ili oni neće biti u funkciji. On će, nažalost, trajno osjećati posljedice igranja s pirotehnikom. Uz njega, još je jedno dijete iz Splita završilo na hitnoj zbog igranja s petardama, na sreću s lakšim ozljedama. 

TRAJNE POSLJEDICE Kirurg o petardama: 'Mogu rezultirati teškim ozljedama koje ostaju za cijeli život'

Podsjetimo, prošle godine je zbog petardi jedno devetogodišnje dijete izgubilo vid, a drugom su djetetu amputirani prsti jedne ruke zbog težine ozljeda. Liječnici i policija apeliraju na roditelje da ne izlažu djecu nepotrebnom riziku jer par sekundi zabave može rezultirati trajnim invaliditetom.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Kruno007 02.01.2024.

    Sav vatromet potpuno zabraniti.

  • peka65 01.01.2024.

    Obavezno zabraniti bilo kakvu prodaju . Bez iznimke

  • Aron333 01.01.2024.

    Budući Nobelovac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare