To je to što me zanima!

Oca dječaka koji je ubio devet ljudi u školi ispitat će u petak

Toksikološki nalaz zatražen je kako bi se utvrdilo je li dječak bio pod djelovanjem psihoaktivnih supstancija kada je jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šest učenika i nastavnicu povijesti
Vidi originalni članak

Rezultat toksikološkog nalaza trinaestogodišnjaka koji je u srijedu počinio masovno ubojstvo u beogradskoj osnovnoj školi negativan je, potvrdila je u četvrtak odvjetnica obitelji Irina Borović.

Toksikološki nalaz zatražen je kako bi se utvrdilo je li dječak bio pod djelovanjem psihoaktivnih supstancija kada je jučer ubio osmero školskih kolega i zaštitara škole te ranio još šest učenika i nastavnicu povijesti.

Konzilij liječnika obavio je razgovor s dječakom poslije ponoći između srijede i četrvrtka, a daljnji pregledi bit će nastavljeni narednih dana.

POGLEDAJTE UŽIVO INTERVJU S PSIHOLOGOM ISPRED BEOGRADSKE ŠKOLE:

ORUŽARKA IZ KLUBA 'Dječak je tu bio na airsoftu s ocem, onako pucati nije mogao naučiti za tri posjeta streljani'

Dječak je smješten u Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade, rekla je agenciji Tanjug odvjetnica obitelji.

Istodobno, tužitelj Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nikola Uskoković poručio je da nijedan detalj zločina koji se dogodio u školi "neće biti neistražen".

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) najavio da je za petak zakazano saslušanje dječakova oca, čijim pištoljem je počinjen zločin.

Uskoković je potvrdio da se u psihijatrijskoj ustanovi, uz odobrenje stručnjaka, prema dječaku poduzimaju mjere opservacije i medicinskog promatranja.

RADIT ĆEMO I NA PREVENCIJI Fuchs: Naše škole su sigurne; Komentirao i detektore metala

Tim radnjama koordinira postupajući tužitelj za malodobnike Višeg javnog tužiteljstva, koji je i obavio očevid na dan masovnog ubojstva.

"Istraga se kreće u više pravaca, nijedan detalj neće biti neistražen", rekao je tužitelj VJT-a.

On je naglasio da, prema zakonu, dječak zbog godina ne može biti kazneno odgovoran.

Dječakov otac se, pak, tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti i određen mu pritvor od 48 sati, tijekom kojih usporedno traje i istraga, a potom će biti priveden na saslušanje u tužiteljstvo.

NAKON STRAŠNE TRAGEDIJE Uplakana Neda Ukraden stigla pred beogradsku školu zapaliti svijeće: 'Ne ponovilo se, užas!'

Za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Poslije jučerašnje tragedije kakva se ne pamti u suvremenoj povijesti Srbije, tisuće učenika srednjih i osnovnih škola te brojni građani i danas odaju počast žrtvama jučerašnjeg masovnog ubojstva u školskom dvorištu i na Cvjetnom trgu, nedaleko škole. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare