To je to što me zanima!

'Dječak se polako razbuđuje iz kome. Za sada nema oštećenja'

Dječak starosti tri i pol godine pao je u subotu s 2. kata zgrade u Zagrebu. Zadobio je višestruke prijelome, te je odmah podvrgnut operaciji glave, nakon koje je stavljen u induciranu komu...
Vidi originalni članak

Dječak koji je u subotu pao s drugog kata zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci polako se razbuđuje iz inducirane kome.

OPERIRALI GA U ZAGREBU Probudit će ga iz kome: Dječak koji je pao s prozora je stabilno

- Skinuli smo ga s respiratora i za sada je bez neurološkog ili motoričkog deficita - podijelio je sa nama sjajne vijesti ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr. Goran Roić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Liječnici su mu tijekom neurokirurške operacije postavili tzv. intrakranijski senzor, aparat koji mjeri tlak u lubanji, što je bilo važno se u slučaju krvarenja eventualni hematom nema gdje širiti pa bi pritiskao mozak.  Srećom, dječakov je tlak bio stabilan cijelo vrijeme, a kako je nalaz MR mozga bio bez komplikacija, uslijedilo je postupno smanjivanje lijekova i buđenje iz inducirane kome, kao i procjena stanja svijesti i eventualnih oštećenja. 

DJEČAK (3,5) PAO S BALKONA 'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'

Podsjetimo, dječak star tri i pol godine u subotu je tijekom jutra u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci pao s prozora drugog kata zgrade na asfalt. Hitna ga je prevezla u Klaićevu gdje su ga odmah operirali. Utvrdili su kako ima višestruke prijelome lubanje, ozljede vratne kralježnice i pluća. Iz policije su rekli kako je vrlo vjerojatno riječ o nesretnom slučaju, ali do okončanja istrage nemaju dodatnih informacija.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • J. K. 26.09.2018.

    Sretno malac, držim fige

  • Hamletaga 25.09.2018.

    Svaka cast doktorima na profesionalnom odnosu prema situaciji pacijenta u kojem se nasao mali djecak .neznan jesu li mi suze vece kada sam cuo da je pao ili sada jada cujem vijest da se budi iz kome bez posljedica Velika pusa i pozdrav i Tuzle B i H ....

  • malajedna 25.09.2018.

    Veliko hrabro ❤️❤️ Drži se kikiću

Komentiraj...
Vidi sve komentare