Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Probudit će ga iz kome: Dječak koji je pao s prozora je stabilno

Napravili smo MR mozga i nalaz je bez komplikacija. Slijedi postupno smanjivanje lijekova i buđenje iz inducirane kome , kazao je prof.dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb...

Foto: Luka Stanzl/Marko Prpić/PIXSELL
29 komentara

Liječnici u Klinici za dječje bolesti Zagreb danonoćno paze na dječaka koji je u subotu pao s prozora na drugom katu zgrade u Zagrebu.

Dijete je za sada stabilno i još na respiratoru. Tijekom neurokirurške operacije smo mu postavili tzv. intrakranijski senzor, aparat koji mjeri tlak u lubanji. To nam je važno jer da se u slučaju krvarenja eventualni hematom nema gdje širiti pa pritišće mozak. 

Zagreb: Dijete je palo s balkona u zgradi u Ulici Božidara Adžije PAO S 2. KATA NA BETON Dječak preživio operaciju glave: 'Trenutno je na respiratoru...'

Na sreću, tlak je stabilan cijelo vrijeme. Napravili smo MR mozga i nalaz je bez komplikacija. Slijedi postupno smanjivanje lijekova i buđenje iz inducirane kome te procjena stanja svijesti i eventualnih deficita - kazao je u ponedjeljak prof.dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

DJEČAK (3,5) PAO S BALKONA 'Čuli smo tupi udarac i vrisak majke, otac je bio izvan sebe'

Dječak u dobi od tri i pol godine nakon pada je zadobio višestruke prijelome lubanje te oštećenje vratne kralježnice i pluća. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message