To je to što me zanima!

'Do kraja dana mogli bi doseći brojku od 100.000 izbjeglica'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas u Opatovcu da je do sada u Hrvatsku ušlo 97.367 izbjeglica. A da do kraja dana očekuje 100.000 ljudi
Vidi originalni članak

Ispred izbjegličkog centra u Opatovcu ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da se trenutno u tom prihvatnom centru nalazi 2080 ljudi. Svi su u transferu prema vlaku koji vozi prema Mađarskoj.

U Hrvatsku je dosad ušlo čak 97.367 izbjeglica, kazao je Ostojić, a da do kraja dana ili noćas očekuje 100 tisuća ljudi.

Objasnio je da funkcioniraju prolazi u Tovarniku i Bapskoj i da se preko juga neće moći prolaziti.

- Hrvatska je odlučila da vrata onima koji budu morali biti u tranzitu prema mjestima gdje žele ići, budu na ovome području, i to ne bilo gdje. Svi oni koji budu pokušavali preko juga, nek je jasno, tamo nema prolaza. A dolje ima dovoljno policijskih snaga i tu je stvar vrlo jasna - odlučan je Ostojić koji je istaknuo da su stvari "apsolutno pod kontrolom".

Marko Jurinec/PIXSELL

Preko graničnog prijelaza Horgoš, između Mađarske i Srbije, obavijestio je Ostojić, dnevno prolazi manje od 200 izbjeglica. 

- To potvrđuje da se tamo prelazi "na kapaljku, a ovdje u valovima". Opatovac bi 6. listopada trebao posjetiti povjerenik EU za migracije i unutarnje poslove Dimitris Avramopoulus. Upoznat ćemo ga s cjelokupnom situacijom u posljednja dva tjedna, a nakon toga povjerenik Avramopoulus posjetit će Zagreb i razgovarati s najvišim hrvatskim dužnosnicima - kazao je Ostojić te dodao kako je Hrvatska, kao dio Europske unije, očekuje da bude pokriven najveći dio troškova koje je imala u ovoj situaciji spašavanja života, jer za to postoje fondovi.

Idi na 24sata

Komentari 211

  • antijugoslavencina 03.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Vuk 107 brigada Valpovo 02.10.2015.

    Dali ce biti prigodne nagrade za 100 000og muslimanskog dezertera, naprmjer putovanje u meku

  • TomislavKatalinić 02.10.2015.

    Što je Ranko? Kada je Predsjednica najavila da se u skoro vrijeme očekuje 40 000 bjegunaca onda si se neodgojeno sprdao. Otkud sada najednom 100 000.? Ili ti i partija tim pobjeglicama mislite zamijeniti 100 000 mladih hrvata koje ste protjerali u bijeli svijet?

Komentiraj...
Vidi sve komentare