Obavijesti

News

Komentari 211

'Do kraja dana mogli bi doseći brojku od 100.000 izbjeglica'

'Do kraja dana mogli bi doseći brojku od 100.000 izbjeglica'
2

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas u Opatovcu da je do sada u Hrvatsku ušlo 97.367 izbjeglica. A da do kraja dana očekuje 100.000 ljudi

VIDEO

Ispred izbjegličkog centra u Opatovcu ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da se trenutno u tom prihvatnom centru nalazi 2080 ljudi. Svi su u transferu prema vlaku koji vozi prema Mađarskoj.

U Hrvatsku je dosad ušlo čak 97.367 izbjeglica, kazao je Ostojić, a da do kraja dana ili noćas očekuje 100 tisuća ljudi.

Objasnio je da funkcioniraju prolazi u Tovarniku i Bapskoj i da se preko juga neće moći prolaziti.

- Hrvatska je odlučila da vrata onima koji budu morali biti u tranzitu prema mjestima gdje žele ići, budu na ovome području, i to ne bilo gdje. Svi oni koji budu pokušavali preko juga, nek je jasno, tamo nema prolaza. A dolje ima dovoljno policijskih snaga i tu je stvar vrlo jasna - odlučan je Ostojić koji je istaknuo da su stvari "apsolutno pod kontrolom".

Marko Jurinec/PIXSELL

Preko graničnog prijelaza Horgoš, između Mađarske i Srbije, obavijestio je Ostojić, dnevno prolazi manje od 200 izbjeglica. 

- To potvrđuje da se tamo prelazi "na kapaljku, a ovdje u valovima". Opatovac bi 6. listopada trebao posjetiti povjerenik EU za migracije i unutarnje poslove Dimitris Avramopoulus. Upoznat ćemo ga s cjelokupnom situacijom u posljednja dva tjedna, a nakon toga povjerenik Avramopoulus posjetit će Zagreb i razgovarati s najvišim hrvatskim dužnosnicima - kazao je Ostojić te dodao kako je Hrvatska, kao dio Europske unije, očekuje da bude pokriven najveći dio troškova koje je imala u ovoj situaciji spašavanja života, jer za to postoje fondovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...