To je to što me zanima!

Dobre vijesti: Curica na koju je pao kamen u Sinju se probudila, diše samostalno i oporavlja se

Na devetogodišnjakinju je u subotu ujutro pao kamen sa stare kamene kuće dok se s vršnjacima vraćala sa župnog vjeronauka. Sve se dogodilo u središtu grada, na predjelu Litrin obor. Operacija je trajala satima
Vidi originalni članak

Djevojčica je ekstubirana, diše samostalno, pri svijesti je i u kontaktu. Njezino stanje je stabilno. I dalje se nalazi na Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Čeka se nastavak liječenja, a liječnici su zadovoljni trenutnim tijekom oporavka, izvijestili su iz splitskog KBC-a o stanju djevojčice koju je u subotu u jutarnjim satima zasulo kamenje koje je uslijed snažne bure palo sa stare kamene kuće u Sinju.


Devetogodišnjakinja je zadobila teške ozlijede po cijelom tijelu, od čega su najteže bile ozljede glave. Podsjetimo, na djevojčicu je kamen pao dok je išla sa župnog vjeronauka, sa svojim vršnjacima, a sve se dogodilo u samom središtu grada, na predjelu Litrin obor. Prije nego se urušio dio kuće, snažna bura srušila je stablo koje je počupalo žice što je uzrokovalo pad kamenja.
Susjeda je čula snažan udarac, vidjela da je palo stablo, a potom čula zapomaganje dvojice dječaka.

NESREĆA TIJEKOM OLUJE Reanimirao je curicu iz Sinja do dolaska Hitne: 'Nisam nikakav heroj, svi bi to napravili...'

Pojurila je dolje pomoći djevojčici, uz još jednog prolaznika te su djevojčicu na rukama ponijeli ususret Hitnoj kako bi djevojčica što prije dobila pomoć. Odmah je prebačena u splitsku bolnicu i operirana. Operacija je trajala nekoliko sati, a liječnici su bili jako oprezni u davanju prognoza.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Jadranka Belančić 20.12.2023.

    Apeliram na roditelje da ne šalju djecu , pogotovo tako malu, nigdje po buri, niti na vjeronauk...♥️🙏

  • Jadranka Belančić 20.12.2023.

    Hvala požrtvovnim liječničkim ekipama, srce malo , oporavit ćeš se... Budi i dalje čvrsta i jaka kao do sada, anđele ♥️🥰🙏😘

  • Mikaxy 19.12.2023.

    Žalosno je što nam je važnija "zaštita" građevina od života ljudi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare