Obavijesti

News

Komentari 1

Reanimirao je curicu iz Sinja do dolaska Hitne: 'Nisam nikakav heroj, svi bi to napravili...'

Reanimirao je curicu iz Sinja do dolaska Hitne: 'Nisam nikakav heroj, svi bi to napravili...'
3

Komunalni redar Josip Vučić reanimirao je djevojčicu koja je stradala usred bure i spasio joj život. Gradonačelnik Bulj se ponosi njime i tvrdi da se dobro snašao uslijed nezapamćene oluje koja je čupala stabla

VIDEO

Čujem se s roditeljima ozlijeđene djevojčice svaki dan, stalno smo u kontaktu. I u bolnicu sam joj išao u posjet, baš sam imao potrebu. Ona je sada stabilno, rekao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Podsjetimo, uslijed žestoke oluje koja je u subotu poharala Sinj, odlomio se dio kamene građe na jednoj kući i pao na djevojčicu (9) koja je onuda prolazila, vračajući se kući s vjeronauka. Na svu sreću, pronašao ju je komunalni redar Josip Vučić. Djevojčica je bila u tako teškom stanju da ju je morao reanimirati do dolaska Hitne pomoći.

- Ne, ne mislim da sam nikakav heroj, samo sam postupio ljudski kako bi po meni svatko drugi postupio. Govoriti dalje o svemu ovome ne bi bilo u redu dok je djevojčica u bolnici. Bit će vremena. Sada je najbitnije da ona ozdravi - rekao je skromni i samozatajni Sinjanin na kojega je gradonačelnik Bulj iznimno ponosan.

'Svaka čast na pribranosti'

- Izašao sam na mjesto nesreće i vidio ga cijelog krvavog. Jako mi je bilo teško tad. Pa dijete je u pitanju, čujte, to su teške stvari. A Sinjani su takvi, naravno da će odmah pomoć drugome. Hvala bogu da je Josip bio onako pribran, svaka mu čast. Reagirao je fenomenalno - rekao je Bulj. Dodao je da se ne sjeća kada je zadnji put doživio tako jaku buru.

- Stoljetna stabla je čupalo iz korijena, prometne znakove je čupalo, kaos je vladao. Sve su službe bile na terenu i baš je bilo strašno. Eto, najgori je bio taj splet okolnosti da se uslijed takve oluje dijete našlo na putu, na ulici i da je stradalo. Bura je najprije iščupala stablo, koje se potom srušilo na električne vodove uglavljene u vanjsko ziđe kamene kuće. Uslijed tog pritiska stabla na vodove, komadi stare kamene fasade odlomili su se i pali na curicu. A sretna stvar u svemu tome je bila što je naletio Josip koji je i više nego pomogao - rekao je gradonačelnik. Kaže da će u svrhu prevencije budućih nevolja učiniti sve što može.

Komplicirana birokracija

- Ne mogu puno, jer zakon o privatnom vlasništvu je takav da svako interveniranje zadire u privatnost posjeda. Tu je i komplicirana procedura oko kulturno zaštićenog dobra, slažem se da tu štošta treba pojednostavniti, lišiti suvišne birokracije. Koliko možemo, radimo; evo, nedavno smo kupili nove vatrogasne ljestve od 37 metara, kao da smo znali. Bilo je skoro trideset dojava vatrogascima za intervencije nakon ove nevere. Puno grobljanskih mjesta i spomenika je također oštećeno zbog rušenja stabala, naći ćemo neki model za pomoći ljudima da to poprave - rekao je gradonačelnik Bulj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije