To je to što me zanima!

'Dobronić bi drugačije mislio da ima uvid u sve što poduzimamo'

Mi smo svjesni da su potrebne promjene u pravosuđu. Rekao sam da slažemo jedan mozaik. Svjesni smo izazova i s njima se kontinuirano nosimo. kaže ministar
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je, predstavljajući izmjene Zakona o parničnom postupku koje je kritizirao predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić, kazao da bi Dobronić imao drugačije mišljenje kada bi imao uvid u cjelokupne aktivnosti koje poduzima ministarstvo.

Komentirajući Dobronićevu kritiku da je u promjenama Zakona o parničnom postupku ''došlo do pogrešne dijagnoze koja neće izliječiti pacijenta'', Malenica je kazao da ne zna je li predsjednik Vrhovnog suda dovoljno upoznat s aktivnostima koje poduzima ministarstvo.

SKROJENO PO MJERI Pomoćnica ministra dobila je državni stan. Ali njen posao uopće ne bi trebao postojati!

''Možda bi imao drugačije mišljenje kada bi vidio cjelokupnu sliku što mi radimo'', poručio je u petak predsjedniku najvišeg suda Malenica.

''Mi smo svjesni da su potrebne promjene u pravosuđu. Rekao sam da slažemo jedan mozaik. Svjesni smo izazova i s njima se kontinuirano nosimo. U sve naše aktivnosti je uključena i sudbena vlast i zajedno radimo kako bi se riješili izazovi koje imamo u resoru'', naglasio je.

UDRUGA U IME OBITELJI: 'Tražimo od ministra da zaštiti roditelje-odgojitelje i pokrene nadzor zakonitosti odluke'

Ministar je podsjetio da je Zakon o parničnom postupku na javnom savjetovanju te da je Zakon o kaznenom postupku prošao javno savjetovanje, kao i da je glavni cilj reforme manji broj neriješenih predmeta i ubrzavanje sudskih postupka u tri smjera djelovanja – zakonodavne izmjene, izmjene organizacijskog okvira i razvojni projekti.

''Sve što radimo je jedan mozaik koji polako slažemo koji će doprinijeti tome da se skrate sudski postupci i smanji broj neriješenih slučajeva'', zaključio je Malenica.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 2 x general 12.02.2022.

    pa uško zašto dobronića niste angažirali da vam pomogne i kaže koju pametnu??? nikad ništa od vas

  • 11.02.2022.

    Malo pitanje…..a tko to i u što ima uvid u bilo kojem segmentu?

  • PetrKropotkin 11.02.2022.

    OFF TOPIC: Zašto nemamo vijest o našem jednom viceguverneru HNB-a, koji je iskoristio svoj utjecaj i informacije i kupio vilu u Zagrebu od agencije za naplatu potraživanja? Iznos je nepoznat, ali daleko ispod tržišne vrijednosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare