To je to što me zanima!

Dobronić: 'Mislim da je dojava povezana s Ukrajincima, stigla je nakon sastanka s njima'

Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je da ga je pravosudni policajac o dojavi obavijestio tijekom sastanka s delegacijom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim
Vidi originalni članak

Masovne dojave o bombama krenule se jutros oko 9 sati na hrvatskim sudovima. Prva prijetnja mailom upućena je na Vrhovni sud u Zagrebu, a zatim i ne Visoki kazneni sud u Zagrebu, a potom i na sudove u Splitu, Karlovcu, Sisku, Velikoj Gorici, Gospiću, Dubrovniku i Šibeniku.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dojava je na Vrhovni sud u Zagrebu došla 20-ak minuta nakon što su došli suci Vrhovnog suda Ukrajine, koji danas i sutra borave u Hrvatskoj.  Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je da ga je pravosudni policajac o dojavi obavijestio tijekom sastanka s delegacijom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim.

- Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku, rekao je Dobronić. - Uvijek možemo nagađati, ali prva pomisao mi je bila da je povezano. I praktički 20 minuta od početka tog sastanka stigla je ta dojava, dodao je.

Sastanak je morao biti prekinut. Dobronić je rekao da prilikom evakuacije nije bilo panike.

- Svi su na miru napustili zgradu i mislim da sve ide po nekom planu, dodao je.

Na pitanje novinara je li sastanak bio najavljen javno odgovorio je kako misli da nije, ali da se barem u nekim službenim krugovima znalo za njega. Inače, prošloga petka "sumnjivo pismo" sa životinjskim očima te "impregniranom tekućinom karakteristične boje" poslano je ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu, a ista su poslana i veleposlanstvima Ukrajine u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Nizozemskoj i Austriji, te konzulatima u Napulju, Krakovu i Brnu.

Tijek događanja pratite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Danny Boy 05.12.2022.

    Premala smo i prekrhka zemlja da se busamo o prsa sa obukom Ukrajinaca. Pomoć treba poslat, ali ništa ne dovlačit. To je sukob velikih sila. Tu nam je advent, živimo od turizma. Pa, valjda nešto možemo odbiti, a da nas se ne proziva

  • 05.12.2022.

    Samo neka se politicari mijesaju u ruska posla.. Tko smo mi da se igramo sa rusima, Moskva ima vise registriranih prostitutki, nego mi cjelokupnog stanovnistava..

  • mily 05.12.2022.

    što ukrajinski suci rade u Hrvatskoj? Obučavamo ih, kao što bi htjeli obučavati i vojnike? Plenki, zašto zoveš rat u naše dvorište?

Komentiraj...
Vidi sve komentare