Obavijesti

News

Komentari 100

Sve dojave o bombama diljem Hrvatske bile su lažne: 'Policija je sve pregledala, traje istraga'

Sve dojave o bombama diljem Hrvatske bile su lažne: 'Policija je sve pregledala, traje istraga'
8

U ponedjeljak ujutro na adrese više sudova u Hrvatskoj stigle su dojave o bombama, potvrdila nam je policija. MUP se oglasio u poslijepodnevnim satima. Sve su dojave bile lažne i oko njih su pokrenuli istragu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
18.26

MUP: Sve su dojave lažne 

MUP javlja da su oko 17 sati završile sve provjere anonimno zaprimljenih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela i trgovačkim centrima u svih 20 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske.

Sve dojave su lažne. 

- Zahvaljujemo građanima na suradnji s policijskim službenicima i djelatnicima zaštitarskih službi u trgovačkim centrima - naveli su iz MUP-a. 

Što se tiče anonimnih dojava, MUP javlja da policijski službenici provode kriminalističko istraživanje. 

15.56

Oglasili su se iz MUP-a. 

Zaključno s 15:40 sati provjerene su anonimno zaprimljene dojave u odnosu na objekte/zgrade i trgovačke centre u ukupno 16 policijskih uprava i sve su dojave lažne. No, na području PU zagrebačke još traju pregledi. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

15.22

Iz PU brodsko-posavske javljaju kako su dojave o bombama u dva trgovačka centra u Slavonskom Brodu bile lažne, odnosno da na obje lokacije nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama. 

14:40

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru u Vinkovcima, a daljnjim obavljenim pregledom u trgovačkom centru nisu potvrđeni navodi iz dojave o eksplozivnoj napravi.

Pregledane su i zgrade dva trgovačka centra na području grada Slavonskog Broda. Pregledom na obje lokacije nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama,te je i ovako kao prethodne dojave bila lažna.

14:26

Lažne dojave i u Osijeku

Policijska uprava osječko-baranjska u prijepodnevnim je satima zaprimila četiri dojave o postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela na području Osijeka i okolice. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici protueksplozijske zaštite koji su obavili pregled tri navedene ustanove u Osijeku te su utvrdili da se radi o lažnim dojavama. Ujedno, Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je i dojavu o navodnoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u jednom trgovačkom centru u Osijeku.

Komentari 100