To je to što me zanima!

Dokle više?! Kod Komiže su u more ispraznili tank fekalija...

Živio nautički turizam bez kontrole i bez sankcija. Jahta LizMary u 22.30 sati ispustila je tank sa fekalijama u komiškoj luci, objavio je šokirani Komižanin na Facebooku, a oglasila se i gradonačelnica...
Vidi originalni članak

Mještani Komiže sinoć su još jednom ostali šokirani bezobzirnim ponašanjem posade jahte jednog češkog gosta. Naime, s njegove je jahte u komiškoj luci ispušten tank s fekalijama što je primijetio i fotografirao jedan Komižanin te fotografije objavio u Facebook grupi 'Volim Komižu'. 

Na još jedan ekološki incident reagirala je, piše Morski.hr, i gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević

- Pa to je nedopustivo! Ustat ćemo se protiv toga i spriječiti da se to kod nas događa na sve moguće načine. Kako se to dogodilo na pomorskom dobru, mi kao Grad ni komunalno redarstvo doduše nismo nadležni, ali ja sam još sinoć poslala obavijest koncesionaru i Lučkoj kapetaniji, objasnila je gradonačelnica. 

MORE SVE ZAGAĐENIJE Mala zemlja, puno fekalija: Od Vela Luke do Cresa svuda isto

Novinari portala Morski.hr kontaktirali su i lučkog kapetana koji se 'ne može baviti time'. 

- Ne mogu se bavit sad time, imam važnijih stvari, radim, rekao je kapetan Damir Radica, a na pitanje je li napisao kaznu kapetanu jahte odgovorio je kako on 'zna da je to važno, ali sad ne može govoriti'. Potom je poklopio slušalicu. 

Inače, vlasnik jahte vrijedne oko 3,5 milijuna eura je navodno češki bogataš. 

Još jedan u nizu incidenata na Jadranu 

Nažalost, ovo je tek još jedan u nizu ekoloških incidenata koji su ove godine zabilježeni na našoj obali. Lokalno stanovništvo i hoteli bez previše su okolišanja u more praznili septičke jame, a cijelu situaciju ne olakšavaju nam ni pojedini turisti. 

OPREZNO S DJECOM Fekalije u Jadranu: Infekcija se razbukta u samo nekoliko sati

Idi na 24sata

Komentari 100

  • info_punkt 29.08.2019.

    Ono što mnogi ne znaju je da sve te bezbrojne jedrilice i jahte koje plutaju Jadranom uvijek ispuštaju svoja *ovna u more, bez ikakve obrade. Samo to ne smiju učiniti dok su u lukama. Na žalost, more nije beskonačno, tako da velika koncentracija plovila itekako utječe na opću zagađenost mora fekalijama. Što je najgore, to nije nikakav "elitni" turizam, jer korisnici čartera najčešće nisu nikakvi bogataši.

  • Hurmak 27.08.2019.

    Čuli ljudi da svi slobodno seru kod nas i po nama pa koriste i oni priliku. Poznati smo kao septička za cijelu Europu ,sve viškove i otpad mi preuzimamo,samo nekome nešto sitno gurneš u đep

  • kulin_ban 27.08.2019.

    Kaznit, da zapamti cijela hebena europa!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare