Obavijesti

News

Komentari 221

Mala zemlja, puno fekalija: Od Vela Luke do Cresa svuda isto

Mala zemlja, puno fekalija: Od Vela Luke do Cresa svuda isto
1

Nakon prijave o iznenadnom onečišćenju mora na plaži Hotela Posejdon u Veloj Luci Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je more za kupanje na plaži Hotela Posejdon

VIDEO

Na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci na otoku Korčuli, došlo je do iznenadnog onečišćenja mora fekalnog podrijetla, ne preporučuje se kupanje, a uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, izvijestili su u srijedu iz Dubrovačko-neretvanske županija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:58

Županijski Zavod za javno zdravstvo je po dojavi o iznenadnom onečišćenju mora jučer proveo uzorkovanje mora na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci. Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli. 

Stručnjaci bijesni: 'Za*rali smo i fekalijama ugrozili kamenicu'
Stručnjaci bijesni: 'Za*rali smo i fekalijama ugrozili kamenicu'

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije, navodi se u priopćenju iz Dubrovačko-neretvanske županija.

S obzirom da uzorci mora na plaži Hotela Posejdon u Vela Luci, zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljavaju uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, dodaje se.

No ovo nije prvi put ovog ljeta stigla upozorenja da more nije za kupanje.

More na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj krajem lipnja ove godine bila je također puno fekalija. O tom je izvijestio tada Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša dubrovačko-neretvanske županije.

U srpnju sličan slučaj. Zavod za javno zdravstvo  obavijestilo je javnost da je more na plaži Donje Čelo na otoku Koločepu kod Dubrovnika onečišćeno fekalnim vodama te se ne preporučuje za kupanje.

'Smrdi za poludjeti'

U Tišnjanskom kanalu prije osam dana došlo je do ispuštanja nafte, javljaju nam čitatelji, a na dječjoj plaži Grabar na Cresu pronađene su fekalije.

Osim fekalija našlo se tu i ostataka voća, povrća, plastike, šampona i ostalog otpada.

Čitatelj koji je po prvi put ljetovao u Zablaću kraj Šibenika kazao je da je more i na tom dijelu jako onečišćeno.

 - Domaći se prave kao da ne znaju što je to a po izrazu lica domaćih to nije nešto što se ne dešava - kazao je čitatelj.

Na nekim dijelovima, ističe, smrdi za poludjeti čim sunce izađe. 

Zabranili kupanje na plaži u Opatiji: Izlile su se fekalije...
Zabranili kupanje na plaži u Opatiji: Izlile su se fekalije...

U Slatinama na Čiovu, kaže čitatelj, ispuštanje fekalija u more traje već tri mjeseca. Čelnica Slatina nije prije desetak dana upozoravala konkretno o tom problemu, ali je istaknula da imaju u mjestu velik problem sa smećem.

Pokretanje videa...

00:26

Splitskoj gradskoj upravi, pod koju pripadaju, uputila je apel da pomognu je u srcu sezone vlada totalni prometni kaos i nagomilano smeće.

- Split nas uporno ignorira, ovo je slika mjesta koje ostvaruje 177.000 noćenja! Tjedan dana se borimo za odvoz otpada, a prometni kolaps je toliki da vatrogasci ni Hitna pomoć ne mogu proći kroz mjesto u slučaju požara ili nesretnog slučaja i pitanje je tko će biti odgovoran za to - uputila je dramatičan apel predsjednica Mjesnog odbora Slatine Ivana Balić.

'Tu se ne možeš kupati'

Čitatelj iz Starigrad Paklenice kaže da inače tamo ljetuje i da tu već dugo isti problem. Svaki dan oko 11 sati ispuštaju iznajmljivači apartmana ispuštaju fekalije u more . To se konstantno događa makar je čitatelj slao prigovore inspekciji

- Ne može se čovjek okupati. More je tu zagađeno godinama a to nikako da se riješi - naglasio je. 

Plažu na Vinjercu na zadarskom području, javio je jučer zadarskilist, zagadile su fekalije iz jedne od septičkih jama. Tik pored mjesnog caffe bara pojavila se rječica prepuna fekalija.

Kupači svjedoče kako se u kristalno bistro more slijeva rijeka, koja očito dolazi iz nekakvog kanalizacijskog sustava. Troje djece završilo na Hitnom prijemu zadarske bolnice zbog impetiga, zarazne infekcije kože.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji