To je to što me zanima!

'Predsjednik je stabilno, dobro se osjeća, nema temperaturu'

Američki predsjednik Donald Trump nalazi se u vojnoj bolnici Walter Reed u SAD-u gdje su liječnici započeli liječenje Remdesivirom koji se pokazao relativno efikasnim u borbi protiv COVIDA-19
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump (74) u petak je testiran pozitivan na korona virus, a liječnici su ga preselili u vojnu bolnicu Walter Reed u saveznoj državi Maryland nakon što je cijeli dan imao temperaturu. Prema najnovijim informacijama, razvio je simptome slične prehladi - kašalj, temperaturu te mu je curio nos, no danas, tri dana nakon razvijanja simptoma, osjeća se puno bolje.

Prema CNN-ovom izvoru, imao je i problema s disanjem. Trump se jutros javio iz bolnice. Na Twitteru je napisao kako misli da je dobro, zahvalio je svim građanima i poželio "ljubav svima".

Ispred bolnice u kojoj se Trump lijeći, doktor Sean Conley zajedno s timom doktora za novinare je otkrio najnovije informacije o predsjednikovom stanju. Doktori su započeli liječenje Remdesivirom. Taj je lijek prvenstveno namijenjen liječenju ebole, a pokazao se relativno efikasnim i u liječenju korona virusa.

PRATITE PRESSICU UŽIVO:

Trumpov liječnik Sean Conley osim što je zahvalio bliskim ljudima Donalda Trumpa kao i njegovoj supruzi Melaniji, predstavio je tim liječnika koji se brinu o njegovom zdravlju. Conley je rekao da je Trumpu korona virus dijagnosticiran u četvrtak popodne, nakon što je testiran zbog bliskog kontakta sa zaraženom osobom no osjeća se dobro.

- Predsjednik se dobro osjeća, tim i ja smo zadovoljni njegovim napretkom - rekao je doktor Conley.

Rekao je i kako su odluku o odlasku u bolnicu donijeli iz predostrožnosti.

- Jučer je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji. Imao je i temperaturu, ali zadnjih 24 sata je više nema. Pratimo funkcije srca i bubrega, sve je u redu. Odlične je volje. Rekao nam je da se osjeća kao da je spreman ovog trena otići kući - rekli su.

Novinari su upitali postoji li mogućnost daljnjih komplikacija.

- Predsjednik ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, nema kolesterol, nema problema s tlakom... Osim toga nije u skupini koja je kritična. Tlak mu se nije mijenjao, rad srca nije poremećen - objasnio je liječnik. Na upit zašto su ga uopće prevezli u bolnicu, liječnik je rekao:

- Zato što je on predsjednik SAD-a.

Dodali su i kako je supruga Melania Trump odlično i ne pokazuje nikakvu potreBu za hospitalizacijom, odmara kod kuće.

Doktori nisu nagađali o tome kada se može očekivati predsjednikov odlazak iz bolnice niti su htjeli govoriti o testovima na korona virus. Liječnik nije htio odgovoriti ni je li predsjednik trebao dodatni kisik, ali je priznao kako u zadnja dva dana nije bio na dodatnom kisiku.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • kormilar 04.10.2020.

    Ovo je tek početak, a kraj se ne nadzire!

  • 03.10.2020.

    Bit će pravi ratnik kad pobijedi koronu...

  • johnny001122 03.10.2020.

    Trump je mislio sredit kineze ali cini se da su oni sredili njega. Poslali mu virus u koji ne vjeruje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare