Obavijesti

News

Komentari 34

'Predsjednik je stabilno, dobro se osjeća, nema temperaturu'

'Predsjednik je stabilno, dobro se osjeća, nema temperaturu'
5

Američki predsjednik Donald Trump nalazi se u vojnoj bolnici Walter Reed u SAD-u gdje su liječnici započeli liječenje Remdesivirom koji se pokazao relativno efikasnim u borbi protiv COVIDA-19

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump (74) u petak je testiran pozitivan na korona virus, a liječnici su ga preselili u vojnu bolnicu Walter Reed u saveznoj državi Maryland nakon što je cijeli dan imao temperaturu. Prema najnovijim informacijama, razvio je simptome slične prehladi - kašalj, temperaturu te mu je curio nos, no danas, tri dana nakon razvijanja simptoma, osjeća se puno bolje.

Prema CNN-ovom izvoru, imao je i problema s disanjem. Trump se jutros javio iz bolnice. Na Twitteru je napisao kako misli da je dobro, zahvalio je svim građanima i poželio "ljubav svima".

Ispred bolnice u kojoj se Trump lijeći, doktor Sean Conley zajedno s timom doktora za novinare je otkrio najnovije informacije o predsjednikovom stanju. Doktori su započeli liječenje Remdesivirom. Taj je lijek prvenstveno namijenjen liječenju ebole, a pokazao se relativno efikasnim i u liječenju korona virusa.

PRATITE PRESSICU UŽIVO:

Trumpov liječnik Sean Conley osim što je zahvalio bliskim ljudima Donalda Trumpa kao i njegovoj supruzi Melaniji, predstavio je tim liječnika koji se brinu o njegovom zdravlju. Conley je rekao da je Trumpu korona virus dijagnosticiran u četvrtak popodne, nakon što je testiran zbog bliskog kontakta sa zaraženom osobom no osjeća se dobro.

- Predsjednik se dobro osjeća, tim i ja smo zadovoljni njegovim napretkom - rekao je doktor Conley.

Rekao je i kako su odluku o odlasku u bolnicu donijeli iz predostrožnosti.

- Jučer je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji. Imao je i temperaturu, ali zadnjih 24 sata je više nema. Pratimo funkcije srca i bubrega, sve je u redu. Odlične je volje. Rekao nam je da se osjeća kao da je spreman ovog trena otići kući - rekli su.

Novinari su upitali postoji li mogućnost daljnjih komplikacija.

- Predsjednik ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, nema kolesterol, nema problema s tlakom... Osim toga nije u skupini koja je kritična. Tlak mu se nije mijenjao, rad srca nije poremećen - objasnio je liječnik. Na upit zašto su ga uopće prevezli u bolnicu, liječnik je rekao:

- Zato što je on predsjednik SAD-a.

Dodali su i kako je supruga Melania Trump odlično i ne pokazuje nikakvu potreBu za hospitalizacijom, odmara kod kuće.

Doktori nisu nagađali o tome kada se može očekivati predsjednikov odlazak iz bolnice niti su htjeli govoriti o testovima na korona virus. Liječnik nije htio odgovoriti ni je li predsjednik trebao dodatni kisik, ali je priznao kako u zadnja dva dana nije bio na dodatnom kisiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu
DEMOGRAFSKA POLITIKA DP-A

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece