To je to što me zanima!

DORH otkrio detalje krvavog obračuna u Kaštelima: Prije pucnjave su se svađali i tukli

U Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak sve je bilo puno policije. Dio gdje se pucalo oblijepljeno je policijskim trakama, a inspektori su tražili snimke nadzornih kamera iz obližnjih kafića i trgovina
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otkrilo je nove detalje obračuna u Kaštelima u kojem je poginuo 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, a s više metaka ranjen i 29-godišnji Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je već preživio dva atentata i kojem sude za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša, te još jedan muškarac.

POGLEDAJTE VIDEO Tko je Jozo Čabraja?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema dosad utvrđenom, predmetnom događaju prethodila je svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba usmrćena, a dvije su osobe teško tjelesno ozlijeđene. Na mjestu događaja pronađeno je mrtvo tijelo muškarca (1984.), dok su teško ozlijeđene osobe vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Klinički bolnički centar Split gdje im je pružena liječnička pomoć. Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika dogovorila je s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavak očevida i druge radnje sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku nad ozlijeđenim osobama. Temeljem odredbe članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela muškarca (1984.). Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Policijski službenici će tijekom kriminalističkog istraživanja obaviti obavijesne razgovore sa svim osobama koje imaju saznanja o kaznenim djelima odnosno potencijalnim svjedocima ovog događaja, navodi DORH u svom priopćenju.

Neslužbeno doznajemo kako je ubijen 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, lokalni MMA borac iz Kaštel Kambelovca, koji je prije 10 godina preživio atentat. 

Tada ga je u ruku i trbuh ranio Boris Pajić iz Prijedora za što je na Županijskom sudu u Splitu dobio dvije godine zatvora.

- Hvala sutkinji, ovo je jasna poruka da svatko gotovo nekažnjeno može ubiti ili osakatiti bilo koga pucajući mu u tijelo, a da za to neće odležati ni zakonski minimum. Pa veće kazne dobiju oni koji provale u kiosk - ispričao je 2011. godine za Slobodnu Dalmaciju Mario Boljat, kojem u nedjelju nije pomogla ni pancirka. 

Napadači su navodno došli s tri automobila, opkolili su ga i ubili. 

PREŽIVIO DVA ATENTATA Ranjen u Kaštelima: Čabraja je ranjen i prošle godine. Tada je rekao da se sam upucao

U obračunu su ranjena dvojica muškaraca, jedan od njih je Jozo Čabraja, koji je prošle godine preživio dva atentata. 

U Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak sve je bilo puno policije. Dio gdje se pucalo oblijepljeno je policijskim trakama, a inspektori su tražili snimke nadzornih kamera iz obližnjih kafića i trgovina.

- Uplašili smo se, kako ne bi? Pa bojali smo se da je ubojica još negdje blizu. Ništa nismo znali - pričali su nam mještani o noći i zvukovima pucnjave koju su neku opisali kao pojedinačnu, a drugi kao rafalnu paljbu.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • janisamonajtkosam 15.06.2020.

    Sve bi ja to već odavna po kratkom postupku, gdje su ti hrvatski branitelji iz Kaštela kada dozvoljavaju tim dilerima da im djeci prodaju drogu, što očekuju da će im policija očistiti mjesto od tog korova, sramotno a i za zagreb i Split ostale gradove gdje su dozvolili ovima kmica ma da ovako sramote mjesto.

  • SAIBABA 15.06.2020.

    Dobro je i prosao sa cime se bavio. Da nije imao zastitu u policiji i sudstvu do toga nebi doslo

  • 15.06.2020.

    Obračun taksi mafije.Procurilo je.Dilanje pod krinkom taksi prijevoza.Policija to ne dira.Zna se-zašto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare