To je to što me zanima!

Došla na Sv. Duh jer je uganula zglob. Ugušila se pecivom...

Pacijentica je ostavljena sama jer je čekala završetak obrade. Liječnici su je našli bez znakova života. Reanimirali su je, ali nije imala moždane funkcije. Umrla je tjedan dana kasnije
Vidi originalni članak

Klinička bolnica Sveti Duh potvrdila je u nedjelju unutarnji nadzor zbog smrti pacijentice gušenjem ovoga mjeseca na Hitnom bolničkom prijemu, a iz Ministarstva zdravstva poručili su da će zatražiti očitovanje bolnice o tom slučaju.  

Zbog smrti od gušenja koja se dogodila početkom lipnja, u bolnici je u tijeku unutarnji nadzor kako bi se dobio cjelovit i meritoran uvid u slučaj, odgovorili su iz KB Sveti Duh na upit Hine. 

SLUČAJ PREMINULOG PACIJENTA Poznat rezultat inspekcija u bolnici Sveti Duh: Pacijent satima čekao, uključen i DORH

Pacijentica je 2. lipnja stigla u KB Sveti Duh na hitni prijem zbog uganuća zgloba. 

Pregledao ju je dežurni kirurg i nakon radiološkog snimanja zgloba pacijentica je ostavljena sama kako bi čekala završetak obrade i mobilizaciju zgloba, piše Index.

OTKAZ PROČELNIKU Sveti Duh o skandalu s tijelima na podu mrtvačnice: Utvrdili smo propuste, podijelili otkaze

Pacijentica se u međuvremenu ugušila pecivom. Osoblje ju je pronašlo bez znakova života.

Index piše kako je osoblje pokušalo s reanimacijom kojom su uspostavljene vitalne funkcije, ali bez znakova moždane aktivnosti.

Bila je tjedan dana na odjelu za intenzivnu njegu, ali je preminula.

Dva slučaja iz veljače

Ovo nisu prvi ovakvi slučajevi neobične smrti na Svetom Duhu. 

Jedan pacijent je preminuo u čekaonici Hitnog prijema u noći  21. veljače, a tijelo je, kako piše Zagreb.info, zatekla njegova obitelj koja mu je došla u posjetu ujutro.

PACIJENT PREMINUO U ČEKAONICI Ravnateljica bolnice Sveti Duh o smrti pacijenta u čekaonici: 'Mi smo šokirani. Ozbiljne optužbe'

Drugi pacijent je par dana kasnije dopremljen iz doma umirovljenika kako bi mu zamijenili kateter. Nakon zamjene čekao je da ga vrate u dom. Kad je sanitet došao po njega, bio je mrtav.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Šipumiloma 19.06.2023.

    "kako bi čekala završetak obrade i mobilizaciju zgloba" .... eto i zglob ide u vojsku izgleda .... hahahahaha

  • vruljica 18.06.2023.

    Pa di to svatko tko čeka kod doktora treba imati osoblje uz sebe. U slučaju da hoće pojest pecivo. Nema toliko osoblja ni za britanskog kralja.

  • liliZG2.0 18.06.2023.

    prekinite više jašit po tom sv. duhu... moji starci su stari , spadaju na rebro, ..više puta sam bila gore na hitnoj, pa da vam dam primjer kako je tamo... hitna odveze mog starog na rebro, srce, ja jurim s posla po mamu i njegov kofer , ako ostane gore...stižemo nakon hitne za nekih pola sata....sestra na šalteru kaže, ne možete k njemu sada je u obradi javit ćemo vam.... epilog...stari je pola sata bilo priključen na aparate u boxu, terapiju mu još u hitnoj dali, nakon što su ga isključili sa aparata ostavili ga u boxu čekati nalaze krvi koji su došli tek za sat vremena jer tak treba laboratoriju... cijelo vrijeme je bio sam u boxu ... dakle ... ne jašite po sv. duhu,...jer moj stari je bio sam u boxu cijelo vrijeme, mi kao nismo mogli k njemu jer je bio na obradi.... da im umro tamo , rekli bi samo , umro......bez razvlačenja bolnice po novinama......

Komentiraj...
Vidi sve komentare