To je to što me zanima!

'Dovodimo se u situaciju u kojoj se neće samo umirati od korona virusa nego i zbog njega...

Neodgovornim ponašanjem, nepridržavanjem mjera i nebrigom za drugoga, širi se virus i potencijalno se dovodimo u situaciju u kojoj se neće samo umirati od COVID-a, nego i zbog COVID-a, poručuje Protić.
Vidi originalni članak

Primorsko-goranska županija jučer je zabilježila 17 novih slučajeva koronavirusa na koji su trenutno pozitivne 122 osobe. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka jučer se na liječenju nalazilo 15 bolesnika s dijagnozom COVID-19.

Voditelj riječkog respiracijskog centra i predstojnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje prof. dr. Alen Protić kaže kako je trenutačno u Centru na raspolaganju između 12 do 15 respiratora. Svako daljnje povećanje kapaciteta respiracijskog centra podrazumijeva uključivanje rezervnih kapaciteta koje prati i uključivanje dodatnih medicinskih timova, prenosi Novi List.

UŽIVO: SVE O KORONI U Virovitičko-podravskoj županiji novih 28 slučajeva

– Do 24 popunjena mjesta na respiratorima mi uz pomoć kolega s drugih klinika možemo pokrivati bez ugrožavanja druge patologije i drugih bolesnika. Nakon te brojke, ugrožava se i druga patologija, drugi bolesnici kojima su potrebna intenzivistička mjesta, a to su mladi ljudi, žrtve prometnih nesreća, krvarenja i tumori.

Neodgovornim ponašanjem, nepridržavanjem mjera i nebrigom za drugoga, širi se virus i potencijalno se dovodimo u situaciju u kojoj se neće samo umirati od COVID-a, nego i zbog COVID-a, poručuje Protić.

Riječka bolnica trenutačno ima jednu od najnižih stopa bolničke smrtnosti od COVID-a u državi. Protić kaže kako su u skrbi oko najtežih bolesnika u odnosu na proljetni val učinjeni dodatni organizacijski iskoraci pa je u respiracijskom centru formiran odjel na kojem zajedno rade timovi intenzivista i internista. Oni skrbe o pacijentima koji nisu za liječenje na respiratoru, ali je njihovo stanje ozbiljno. Riječki respiracijski centar pokriva još i Istarsku i Ličko-senjsku županiju te tamošnje bolnice svakog pacijenta koji treba liječenje na respiratoru moraju slati na liječenje u riječku bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • kemy 14.10.2020.

    gospon, samo da hocete brojati... nabrojali bi mnogo vise onih koji su umrli ne zbog covida, nego zbog stozera, nego onih koji su umrli od covida

  • NikoNikić_1 11.10.2020.

    Umirat će se zbog loše organizirano sati zdravstva. 70% liječnika radi 70% manje nego prije korone. 30% radi 70%više nego prije korone a prije korone su radili već 100% više. Danas zdravstvo ne obavlja svoju svrhu. Sve osim korone je stalo. Ono malo što se radi nije dovoljno. I s jedne strane štitimo kao stare i rizične, a puštamo one koji su zdravi da postanu rizičnih i bolesni. Apsurd. Ili nije za Apsurdistan. 

  • Selo_malo 10.10.2020.

    Život je najsmrtonosnija pojava. Prenosi se spolno i u 100% slućajeva, bez ikakvih iznimki, završava smrču.

Komentiraj...
Vidi sve komentare