To je to što me zanima!

'Drago mi je zbog nagodbe, nadam se da je kriza prošla...'

Iz svega moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama, kaže Kolinda Grabar Kitarović...
Vidi originalni članak

Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru želim izraziti svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. 

Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i uostalom cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodarsku stabilnost Hrvatske.

Ali prije svega, pozdravljam dogovor koji će, vjerujem, osigurati likvidnost, održivost i stabilnost poslovanja, kako Agrokora, tako i svih povezanih dobavljača i vjerovnika, te sačuvati radna mjesta velikog broja hrvatskih ljudi.
 

JEDNOGLASNA ODLUKA Izglasali nagodbu za Agrokor; Plenković: Postignuti su ciljevi


Iskreno vjerujem kako je sada u konačnici prevladana kriza koja je u prošloj godini dobrano potresla naše gospodarstvo i društvo. Iz svega moramo naučiti lekciju kako je stabilnost države i gospodarstva moguće graditi isključivo na zdravim osnovama, na vladavini prava i u okviru tržišta zasnovanog na poduzetničkoj slobodi, ali i jasnim pravilima poslovanja, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Vrdoljak: Pozdravljam nagodbu

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pozdravio je u utorak izglasavanje nagodbe u Agrokoru ocijenivši kako su time postignuti sigurnost radnih mjesta i potencijalni rast plaća radnicima, nastavak poslovne suradnje s dobavljačima i pozitivan učinak na hrvatsko gospodarstvo kroz buduće investicije Agrokora.

Postizanjem nagodbe u Agrokoru velik dio posla završava, ali s današnjim danom otvaramo novo poglavlje u kojem moramo početi razgovarati o tome što nas čeka nakon nagodbe, rekao je Vrdoljak.

"Smatram da su ključne tri stvari: sigurnost radnih mjesta i potencijalni rast plaća radnicima, nastavak poslovne suradnje s dobavljačima i pozitivan učinak na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo kroz buduće investicije Agrokora", kaže Vrdoljak.

Cijeli postupak i rad Vlade bilo je spašavanje zemlje od ozbiljne krize i upravo su spašavanje radnih mjesta i hrvatskog gospodarstva bili među ključnim razlozima zašto je HNS odlučio ući u Vladu i spriječio prijevremene izbore, istaknuo je predsjednik HNS-a.
 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • patagonija 20.06.2018.

    Evo je opet. Na tren sam cak zaborsvio na nju.

  • Hiro Kitomiro 20.06.2018.

    Najnepotrebnije stvorenje na sceni

  • Lun@777 20.06.2018.

    hm, samo 24 komentara, što je to ljudi, zar vam predsjednica više nije interesantna svojim bajkama, pričama, a zamislite na članku o skupoći života kod nas i usporedbi sa Njemačkom, Irskom, Švicaskom preko 400 komentara. Što na to reći, nego da nam je naš život nasušni, osiromašeni, bitniji od svih političara i politike, a ipak oni su manje više krivci što mi tako loše živimo. I zato se nemojmo čuditi što mladi odlaze tražiti svoje mjesto pod suncem u ove države gdje se vrednuje rad i pristojno plaća. Sretno im bilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare