To je to što me zanima!

Drama u KB Merkur: U uređaj za magnetsku rezonancu 'letio' krevet, stižu njemački stručnjaci

Na mjesto nesreće stigla je i zagrebačka policija, još se ne znaju razmjeri materijalne štete...
Vidi originalni članak

Je li zbog ljudskog faktora ili nekog kvara, još uvijek nije poznato, ali ove srijede u zagrebačkom KB-u Merkur odvijala se prava drama.

U Philipsov uređaj za magnetsku rezonancu višemilijunske vrijednosti 'pokušao' je uletjeti veliki metalni bolnički krevet, javlja Jutarnji list i dodaje da je krevet ostao 'zalijepljen' za uređaj.

KATASTROFALNI UVJETI Ispovijesti pacijenata iz vozila Hitne: 'U nesreći sam polomila devet rebara i probušila pluća'

Srećom, na krevetu pri 'polijetanju'  nije bio pacijent, pa je tragedija izbjegnuta. Na mjesto nesreće stigla je i zagrebačka policija, još se ne znaju razmjeri materijalne štete.

Jutarnji piše i kako bi ovog tjedna u bolnicu trebali stići stručnjaci iz Njemačke kako bi pokušali odvojiti uređaj od kreveta. Iz bolnice su potvrdili da je došlo do incidenta.

PREDIVAN POKLON Zadarska bolnica prva dobila 'hladne kape': Pri kemoterapiji pomaže smanjiti gubitak kose

Sličnih incidenata, najčešće zbog ljudske krivice, kad bi se zaboravilo ugasiti uređaj ili zatvoriti vrata prostorije, bilo je već po svijetu. Uređaj za MR znao je privući i boce s kisikom, krevete, metalne stolice...

Idi na 24sata

Komentari 24

  • HerojTito5 26.01.2024.

    baš čudno, veliki i jaki magnet privukao željezni krevet, dajte skupite sve stručnjake svijeta da se riješi misterija,....

  • BROKRO 26.01.2024.

    neka let i onako ga koriste samo oni koji imaju veze i vezice a ne bilo ko, ti kao obicni covijek trebas dvije godine da dodes na red a ako si u coporu grabljivaca evo te za dva tri tijedna!!

  • ibezan 26.01.2024.

    Šta će im policija pa nije uređaj postao ubojica?a i što je krevet radio u istoj prostoriji sa magnetskoj uređajem?

Komentiraj...
Vidi sve komentare