To je to što me zanima!

Drekavac napada: Bosanci u panici, djeca im ne idu u školu

Stanovnike Drvara noćima plaši neobično biće i ubija im pse. Situacija je ozbiljna. Mještani vjeruju da je riječ o mitološkoj zvijeri Drekavcu. Boje se za svoju djecu
Vidi originalni članak

Jezivim kricima, mješavinom dječjeg plača i zavijanja vukova, nepoznato biće ovih dana plaši stanovnike malog sela Drvar na području istoimene općine u BiH. Mještani vjeruju da je riječ o drekavcu, mitološkoj zvijeri.

Brojni Drvarčani potvrdili su priču i rekli kako su u strahu za svoju djecu koja više ne smiju u školu. Mještanin Jovan Trninić rekao je Nezavisnim novinama kako su vidjeli sjenku neobičnog životinjskog bića, ali nisu mogli odgonetnuti o čemu je riječ.

- Ti krikovi su užasni, a tko luta i što luta ovim našim krajem, nitko ne zna - rekao je Trninić. Dodao je kako se nimalo prijatni urlici čuju i danju i noću. Čudnu pojavu potvrdio je i Krstan Vukobrad, tajnik LD-a iz Drvara.

- Ovih je dana ubijeno oko 20 lovačkih pasa, svi su zaklani. No mislim da su pse ubili vukovi kojih ovdje ima mnogo – rekao je Vukobrad.

Lovci su organizirali i odlazak u Drvar Selo, ali su imali problema sa psima. Nisu željeli na to područje i odmah bi se vraćali. U lovačkom društvu kažu kako je, prema opisu zvukova, vjerojatno riječ o šakalu, no to ne mogu sa stopostotnom sigurnošću potvrditi.    

Idi na 24sata

Komentari 192

  • KontraZec 25.08.2013.

    prema meni drekavac je izvedenica od draconian što predtavlja biče reptilskog podrijetla postoji objašnjenej .ili je nešto iz svemira što je ostalo bez načina da se vrati odkud je došlo ili ej nekakva mutacija ili hibrid nečeg reptilskog..

  • DarioBrnić 01.06.2013.

    Ljudi znam da ovo zvuči čudno i nadnaravno priča od drekavcu, ali u Bosni kasnih 60-tih i početkom 70-tih oko Kozare u Suvaji i Agincima se pojavljivao isto čudan zvuk što su ga zvali "Drekavac" ali nije bilo nikakvih klanja psa i tako nešto. Samo je bilo drečanja i ništa više, bezopasan je bio taj "Drekavac"

  • JasminBikic 27.04.2012.

    De zini !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare