To je to što me zanima!

Država New York donijela je zakon o legalizaciji marihuane

Zastupnici države New York donijeli su u utorak zakon o legalizaciji rekreacijske marihuane, a guverner Andrew Cuomo rekao je da će ga potpisati...
Vidi originalni članak

U 14 američkih država i Distriktu Columbiji dopuštena je upotreba kanabisa, a njima će se priključiti i New York nakon što su zakon podržala oba doma, u kojima Cuomova Demokratska stranka ima veliku većinu.

"Predugo je zabrana kanabisa neproporcionalno usmjerena na obojene zajednice sa strogim zatvorskim kaznama", rekao je Cuomo u izjavi.

"Ovaj ključni zakon osigurava pravdu za dugo marginalizirane zajednice, obuhvaća novu industriju koja će jačati gospodarstvo i uspostavlja značajne sigurnosne mjere za zaštitu javnosti."

KONGRES USVOJIO ZAKON Meksiko sve bliže legalizaciji marihuane u rekreativne svrhe

Cuomoov ured rekao je da bi se promjenom moglo ostvariti dodatnih 350 milijuna dolara godišnjih poreznih prihoda i otvoriti deseci tisuća radnih mjesta.

Zakon će odraslima starijima od 21 godine omogućiti kupnju kanabisa i uzgoj biljaka za osobnu potrošnju kod kuće, s planom da se neka sredstva preusmjere na liječenje ovisnosti i obrazovanje.

New York bi automatski brisao evidenciju ljudi s prošlim presudama za kaznena djela povezana s marihuanom koja više ne bi bila kriminalizirana.

Zakon bi također ukinuo kazne za posjedovanje do 85 grama droge, novo ograničenje osobnog posjedovanja. Postojeći program medicinske marihuane bio bi proširen.

VIDEO: NA PRIJELAZU KARASOVIĆI Na granici kod Dubrovnika našli 36 kilograma marihuane u autu

Država planira oporezivati ​​prodaju marihuane s devet posto, a prihodi od dodatnih četiri posto poreza podijeljeni su između lokalne i županijske vlade.

Potez dolazi u razdoblju kad se Cuomo suočava s istragom zbog navodnog obrasca seksualnog uznemiravanja i zastrašivanja zaposlenica, kao i optužbi da je njegova administracija organizirala prikrivanje smrtnih slučajeva u staračkim domovima u vezi s covidom-19.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • duduuusta 31.03.2021.

    Kad će naši političari počet radit nešto za dobrobit građana i države..?

  • Zagreb u srcu 31.03.2021.

    "Zastupnici države New York donijeli su u utorak zakon o legalizaciji rekreacijske marihuane".......Znači kad pušite marihuanu onda se u biti bavite rekrecijom?!!!!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare