To je to što me zanima!

Državna matura trajat će 5 dana dulje: Razdvojit će razine ispita

Ovom izmjenom Kalendara provedbe državne mature u ljetnom roku maksimalno će se zaštiti kako pristupnici, tako i svi nastavnici koji su neizostavni dio provedbe državne mature, poručuju iz NCVVO-a
Vidi originalni članak

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja priopćio je kako će se ove godine državna matura u ljetnom roku pisati pet dana dulje zbog epidemioloških mjera. Tako će, tvrde u priopćenju, razdvojiti polaganje ispita različitih razina kod predmeta s najvećim brojem pristupnika, odnosno ispite iz Hrvatskog jezika, Matematike i Engleskog. 

- Imajući na umu ponajprije dobrobit maturanata te odgovornost u pripremi i provedbi ispita državne mature, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja još je u prosincu prošle godine pripremio nekoliko potencijalnih rješenja kojima se minimizira utjecaj epidemije COVID-19 na pripremu i provođenje ispita državne mature - stoji u priopćenju NCVVO-a. 

VAŽNO ZA ŠKOLARCE Matura će se pisati pet dana dulje? Neke škole idu na online nastavu od idućeg ponedjeljka

- Prateći svakodnevno epidemiološku situaciju, tražila sam da se napravi analiza rizika na temelju broja ovogodišnjih pristupnika. Ovom izmjenom Kalendara provedbe državne mature u ljetnom roku maksimalno će se zaštiti kako pristupnici, tako i svi nastavnici koji su neizostavni dio provedbe državne mature - poručila je ravnateljica NCVVO-a Ivana Katavić te naglasila kako ova promjena neće utjecati na upise na visoka učilišta. 

Razdvajanjem ispita se polaganje države mature produljilo s četiri tjedana na pet, a svi će se ispiti provesti od 1. do 30. lipnja čime se završetak ljetnog roka mature i objava konačnih rezultata pomiče samo za jedan dan. Objava rezultata tako će biti 21. srpnja. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ovca007_1 19.03.2021.

    Ovaj Casio je najbolji digitron na svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare