To je to što me zanima!

Državna tajnica o slučaju Hrvata u Zambiji: 'Rekla bih da je priča gotova. Sud je ispravno odlučio'

Osmero Hrvata je nakon pola godine suđenja u Zambiji, zbog sumnje da su pokušali krijumčariti četvero djece, danas oslobođeno
Vidi originalni članak

Presuda suda je jasna: osmero Hrvata je u potpunosti oslobođeno svih optužbi i slobodno mogu ići u Hrvatsku zajedno s djecom. Danas je tijekom ročišta bilo jasno da je imigracijski ured djecu predati kada dobiju pisanu presudu, ispričala je u razgovoru za Dnevnik.hr državna tajnica Ministarstva vanjskih poslova Andreja Metelko Zgombić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osmero Hrvata je nakon pola godine suđenja u Zambiji, zbog sumnje da su pokušali krijumčariti četvero djece, danas oslobođeno.

- Očekujemo da će se sutra sve administrativne stvari riješiti. Osnovna ideja je da se sutra vrate, ali pitanje je koliko će još administrativni postupci trajati - dodala je.

DOZNAJEMO NOVE DETALJE Hrvati su u 13 sati sutra trebali poletjeti s djecom za Hrvatsku, a ne zna se što će biti s njima

Ispričala je kako ne vidi mogućnost obrata. Tvrdi da je prošli put do njega došlo nakon što je tužiteljstvo povuklo optužbu, a ovog puta je sud donio odluku.

- Voljela bih vjerovati da je Zambija postupala u dobroj vjeri. Tek kada je slučaj došao na višu razinu, sud je znao donijeti pravu odluku. Ja bih rekla da je priča gotova, a to će stvarno biti tako kada oni dođu u Hrvatsku - otkrila je.

OPET RADE PROBLEME Ekskluzivno: Imigracijski odjel u Zambiji odbio je pustiti djecu Hrvata unatoč nalogu sutkinje

Metelko Zgombić je dodala kako je Hrvatska diplomatskim putem slala i note  Demokratskoj Republici Kongo, ali odgovora nije bilo.

- Što se tiče Hrvatske, nikakva se postupak o ovom slučaju ne vodi - ističe.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Pravda777 02.06.2023.

    Žele sve gurnuti pod tepih,pa misle da je "priča sad gotova" ..

  • Simplex 01.06.2023.

    Cijeli državni aparat angažiran je na obrani cijelog niza protupravnih postupaka.

  • marginalac12 01.06.2023.

    obicna balkanka..koja je dosla vezama i vezicama do radna mista..govori o ispravnosti..i zakonu..ha..ha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare