To je to što me zanima!

Državnoj upravi mogućnost rada od doma ili u timovima zbog porasta broja zaraženih

Vlada je donijela odluku i pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne i javne službenike i namještenike ti imenovala članove svojih pregovaračkih odbora.
Vidi originalni članak

Zbog izrazitog pogoršanja epidemiološke situacije posljednjih dana, Vlada je zadužila tijela državne uprave da poduzmu mjere za sprječavanje širenja korona virusa i osiguraju uvjete za redovito obavljanje poslova od kuće ili u skupinama.

Ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu Vlada je na sjednici u četvrtak ovlastila da, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade, donese obvezujuću uputu kojom će utvrditi mjere, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

ZAKLJUČAK O SPRJEČAVANJU RADIKALIZMA: 'Nismo mi tek sad spoznali da postoji govor mržnje, već da netko može i pokušati ubiti'

- Uputom će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, detaljnije odrediti slučajevi i mogućnost rada od kuće, kao i mogućnost organizacije rada u skupinama, a u cilju osiguravanja kontinuiranog i redovitog obavljanja poslova tijela državne uprave te sprječavanja širenja bolesti Covid-19 - pojasnio je Malenica.

Ova odluka primijenit će se i na javne službe, osim u područja zdravstva, znanosti i obrazovanja i socijalne skrbi, koja se uređuju posebnim propisima, a neće se primijeniti ni na policijske službenike i službenike Civilne zaštite te pripadnike Oružanih snaga, koji obavljaju poslove sukladno zapovijedima glavnog ravnatelja policije, načelnika Glavnog stožera i ravnatelja Civilne zaštite.

KRAJ JE BLIZU Država puca po šavovima, a ni Milanović nema love za kokain

Na ovaj način utvrđuje se mogućnost rada od kuće državnih službenika u tijelima državne uprave te stručnim službama Vlade za vrijeme samoizolacije zbog rizika zaražavanja bolešću COVID-19, a po potrebi, ovisno o epidemiološkoj situaciji, i u drugim slučajevima, primjerice za državnog službenika roditelja djeteta koje je učenik nižih razreda osnovne škole i/ili polaznik ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a kojem je određena mjera samoizolacije, za državnog službenika koji spada u rizičnu skupinu, s kroničnim nezaraznim bolestima poput bolesti dišnih puteva, malignih bolesti, autoimunih bolesti, srčanih bolesti, hipertenzije i dijabetesa.

Pregovori o dodatku Kolektivnom ugovoru

Vlada je na sjednici, nadalje, donijela i odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike te službenike i namještenike u javnim službama i imenovala članove svojih pregovaračkih odbora. Na čelu Vladinih pregovaračkih odbora imenovala je ministra rada Josipa Aladrovića.

SJEDNICA VLADE Božinović prijeti kaznama zbog korona mjera: 'Htjeli smo to izbjeći, ali nemamo izbora'

- Pregovori će se prvenstveno odnositi na visinu isplate nagrade za božićne blagdane, ali će se otvoriti i razgovori o visini osnovice za obračuna plaće za iduću godinu - pojasnio je državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 30.10.2020.

    Kad vidim aladrovica i malenicu... Oni ministri, a smrklje im još vire iz nosa...

  • 25.10.2020.

    Zamislite i odgovorite kako bi izgledao vaš život da ne postoje državni službenici niti hrpa besmislenih propisa koje provode? Odgovor: izgledao bi potpuno isto. Sve ostalo će vam se samo kazati.

  • 24.10.2020.

    Jedina korisna mjera bi bila da drastično smanje državnu i javnu upravu. Beskorisne agencije, urede, povjerenstva.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare