To je to što me zanima!

Dva nova slučaja korone u Istri: Bračni par vratio se iz BiH, bili su u kontaktu s još 20-ak ljudi

Kontakti dvoje zaraženih su testirani i negativni su te smješteni u samoizolaciju. Iz Stožera apeliraju na građane da se pridržavaju mjera te da ne putuju u područja s lošom epidemiološkom situacijom
Vidi originalni članak

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 briseva, a dva su pozitivna na korona virus, priopćili su iz županijskog stožera. Radi se o uvezenim slučajevima, ljudi koji su protekli tjedan boravili u BiH, na području Sanskog mosta. Više od 70 dana u Istri nije bilo novih slučajeva. 

Njihovi kontakti su testirani i u samoizolaciji, a rezultati su negativni. 

POGLEDAJTE VIDEO: Drugi val korona virusa 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako doznajemo, dvoje zaraženih su bračni par iz Pule koji je bio u posjeti rodbini. Kada su se vratili su osjetili tegobe. Rekli su nam kako su bili na dva javna okupljanja i u kontaktu s 20-ak ljudi. Sedmero od njih je u samoizolaciji. 

Iz Stožera poručuju kako je epidemiološka situacija i dalje dobra te apeliraju na građane da, ukoliko nije potrebno, ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom i da se pridržavaju mjera. 

- Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre - priopćili su. 

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 18.06.2020.

    istina da su se mnogi opustili,,neki dan sam ušla u poljoprivrednu apoteku ,nigdje nikoga,dok mi je trgovkinja naplaćivala ....uđe jedna žena i prosto mi se naslonila otraga na rame i preko ramena pita trgovkinju ,,imate li sredstvo protiv krumpirove zlatice,,ja joj fino kažem da se odmakne od mene i da se strpi dok ja riješim svoju kupovinu,ona me pogleda i kaže ,,kaj se pravite važni,se ja nemam *kronu*,,i što da kažete takovim osobama,primitivnost ne razumije stvarnost....

  • skipi 18.06.2020.

    Pa zbog čega idete ako nije potrebno uzalud budimo odgovorni

  • Lui 14 18.06.2020.

    Naseliti ću Istru "hrvatima" iz srednje bosne urlao je Franja svojevremeno. Rečeno ostvareno i sada problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare