News

Komentari 18

Dva nova slučaja korone u Istri: Bračni par vratio se iz BiH, bili su u kontaktu s još 20-ak ljudi

Dva nova slučaja korone u Istri: Bračni par vratio se iz BiH, bili su u kontaktu s još 20-ak ljudi

Kontakti dvoje zaraženih su testirani i negativni su te smješteni u samoizolaciju. Iz Stožera apeliraju na građane da se pridržavaju mjera te da ne putuju u područja s lošom epidemiološkom situacijom

U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 briseva, a dva su pozitivna na korona virus, priopćili su iz županijskog stožera. Radi se o uvezenim slučajevima, ljudi koji su protekli tjedan boravili u BiH, na području Sanskog mosta. Više od 70 dana u Istri nije bilo novih slučajeva. 

Njihovi kontakti su testirani i u samoizolaciji, a rezultati su negativni. 

POGLEDAJTE VIDEO: Drugi val korona virusa 

Kako doznajemo, dvoje zaraženih su bračni par iz Pule koji je bio u posjeti rodbini. Kada su se vratili su osjetili tegobe. Rekli su nam kako su bili na dva javna okupljanja i u kontaktu s 20-ak ljudi. Sedmero od njih je u samoizolaciji. 

Iz Stožera poručuju kako je epidemiološka situacija i dalje dobra te apeliraju na građane da, ukoliko nije potrebno, ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom i da se pridržavaju mjera. 

- Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre - priopćili su.