To je to što me zanima!

Džaferović upozorio: 'Političari u Hrvatskoj, pazite što radite'

Pozivam sve one koji komentiraju unutarnje stanje u BiH da dobro pripaze što govore i rade. Izbor Komšića nije sporan, on je ustavan i sukladan izbornom zakonu, kazao je
Vidi originalni članak

Novoizabrani bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović upozorio je u srijedu političare u Hrvatskoj da "pripaze što rade" ukoliko žele graditi dobre odnose s BiH posebice ističući kako je izbor Željka Komšića u bosanskohercegovački državni vrh potpuno zakonit pa ga dužnosnici drugih država ne bi smjeli svojim izjavama dovoditi u pitanje.

"Pozivam sve one koji komentiraju unutarnje stanje u BiH da dobro pripaze što govore i rade. Izbor Komšića nije sporan, on je ustavan i sukladan izbornom zakonu", kazao je Džaferović za televiziju N1 govoreći o za Hrvate spornom izboru Komšića koji bi ih trebao predstavljati u predsjedništvu jer je izabran većinom glasovima Bošnjaka.

PREDSTAVNIK HRVATA: Komšić nakon izborne pobjede: 'Imamo pravo tužiti Hrvatsku!'

Izrijekom je kazao i kako se "Zagreb ne treba miješati u unutarnje stvari BiH" jer će ta država svoje probleme rješavati sama a čelniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću je poručio kako je o onome što mu se dogodilo u izbornom srazu s Komšićem trebao razmišljati ranije jer je znao da i za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasuju svi građani s teritorija Federacije BiH.

Džaferović je na stajalištu kako je ispravna Komšićeva najava da bi BiH mogla tužiti Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu zbog gradnje Pelješkog mosta uz konstataciju kako bi se to moglo izbjeći priznavanjem prava koja ima BiH.

IZBORI U BIH Ni Plenković, ni Kolinda, ali ni doktorat nisu spasili Čovića

"Hrvatskoj bi bilo dobro graditi dobre odnose s BiH i priznati BiH ono što joj pripada. Mi nikada nismo tražili nešto što nam ne pripada", kazao je Džaferović.

Džaferović je imao upozorenje i za Milorada Dodika kao člana Predsjedništva BiH kazavši kako postoje načini da se zaustavi svaki pokušaj destrukcije BiH te kako bi Dodiku najbolje bilo da se i on okrene konstruktivnom zajedničkom radu.

IZBORI U BIH Komšić: Želim služiti svima, a Hrvati nemaju razloga za brigu

Najavio i je i kako neće proći Dodikova zamisao da ističe zastavu Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH osim u svom uredu kako su to činili i njegovi prethodnici jer je riječ o materiji koja je jasno regulirana zakonom a on kaže kako u službenim zajedničkim prostorima državnog vrha mogu biti istaknuti samo zastava i grb BiH.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Jolde 12.10.2018.

    Pa istina je da se nasa vlada stvarno previse mijesa u unutarnju politiku BiH. Pogledajte samo komentare nasih i sve vam je jasno. Mi se ne mijesamo ni 10% toga u izbore drugih susjednih drzava. Prihvatimo vec jednom da je pobijedio Komsic, covjek eto ne mrzi Bosnu poput Covica.

  • mlinarica 11.10.2018.

    Uzalud se naša politička vrhuška trudila, na sva usta hvaleći Čovića, uzalud njegov počasni doktorat. Niska izlaznost BH Hrvata na izbore, po mojem mišljenju, pokazuje njihovo nezadovoljstvo Čovićevom politikom.

  • portirije 11.10.2018.

    doći će to na svoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare