To je to što me zanima!

Efraim Zuroff: Izjave Grabar Kitarović su neozbiljne i šašave

Rekla je svi, svi koji su bježali, a ako ne zna da je u Buenos Aires pobjegao Ante Pavelić, Dinko Šakić, Nikolić, Rojnica, Kvaternik i mnogi drugi - onda ne zna ništa o hrvatskoj povijesti, kaže Zuroff
Vidi originalni članak

Lovac na preživjele naciste direktor Centra Simon Wiesenthal Efraim Zuroff ja za N1 i komentirao izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Argentine.

Na pitanje da li je moguće da su iza Drugog svjetskog rata u Latinsku Ameriku bježali i civili u potrazi za boljim životom, a ne samo simpatizeri ustaškog pokreta,  Efraim Zuroff je odgovorio "naravno". 

GRABAR KITAROVIĆ: 'Mnogi su Hrvati u Argentini pronašli slobodu nakon rata'

Na pitanje da li je Kolinda Grabar Kitarović mislila na njih, Efraim Zuroff kaže: 

- Rekla je svi, svi koji su bježali, a ako ne zna da je u Buenos Aires pobjegao Ante Pavelić, Dinko Šakić, Nikolić, Rojnica, Kvaternik i mnogi drugi - onda ne zna ništa o hrvatskoj povijesti. Takve su izjave neozbiljne i šašave, uvijek radim razliku, ja nikada nisam rekao da su svi Hrvati ustaše, da su svi zločinci. To je doista suludo, doista i osoba s pola mozga može zaključiti da je to suludo.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • saitek1970 10.04.2018.

    neupučen sam, je li on jedan od pilota f16, godište paše...

  • zippysnake 10.04.2018.

    Prokleti ustase i svi koji ga ne proklinju!! Pa celi svet je prokleo ustase i proglasio ih glavnim zlom Balkna a vi se ovde sprdate sa tim znanstvenim cinjenicama??? Bas bih volio srest svakog ustasoljupca u centru grada na javnom mjestu pa mu kazem kakav jad , cemer , zatucanost i zlo podrzava!!! Nikad Hrvatski narod nije toliko zamrzen od celog sveta kao kad je nastala HDH, isto vredi i za Njemce sa 3. rajhom!!

  • bubamara2103 10.04.2018.

    zuluf, sretan 10. travanj

Komentiraj...
Vidi sve komentare