To je to što me zanima!

Ekskluzivno: Imigracijski odjel u Zambiji odbio je pustiti djecu Hrvata unatoč nalogu sutkinje

Nevjerojatan je ovo razvoj situacije s obzirom da je sutkinja Visokog suda u Ndoli, Mary Mulanda donijela odluku da im predaju djecu
Vidi originalni članak

- Odjel za useljeništvo odbio je pustiti djecu Hrvatima nakon što ih je Visoki sud Ndola oslobodio krivnje.

Prema riječima jednog od njihovih odvjetnika Kelvina Silwimbe, imigracijski odjel u Ndoli odbio je pustiti djecu navodeći da čekaju daljnje upute. I to unatoč izdanom sudskom nalogu - otkrila je ekskluzivno za 24sata zambijska novinarka.

Sutkinja potpisala nalog: Odmah pustite djecu

Nevjerojatan je ovo razvoj situacije s obzirom da je sutkinja Visokog suda u Ndoli, Mary Mulanda donijela odluku kojom se odbacuje optužba protiv osmero Hrvata ističući kako odluka stupa na snagu odmah.

REAKCIJE IZ SABORA: 'Drago nam je da je ova agonija za naše državljane završila, a država mora popraviti sustav'

Također smo doznali da u odluci koju je potpisala sutkinja Mary Mulanda stoji da se djeca koja su pod skrbništvom odjela za socijalnu skrb i useljeništvo vrate podnositeljima zahtjeva (hrvatskim državljanima) te da se dokumentacija koja je pod nadzorom suda obavezno vrati podnositeljima zahtjeva.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 02.06.2023.

    Tri apsurdistana na jednom mjestu i sve tako ide.

  • liliZG2.0 02.06.2023.

    imigracijski odjel nije dobio svoju šušku pa čeka da im sjedne na račun

  • dipsy 2010 01.06.2023.

    Čemu toliko gnjev i zloba prema ljudima koji su uspjeli ostvariti roditeljstvo na ovakav način??? Stvarno ne razumijem ovoliko ljudske zlobe. Ja im želim sreću i da što prije dodu sa djecom u Hrvatsku, a ova epizoda ostane daleko iza njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare