To je to što me zanima!

Emotivni Pranić nahvalio sve službe: 'Neumorni. Ništa im nije teško. Došli su iz svih krajeva'

Vrgorčani se s poplavama bore već danima. Sve službe su na terenu i na raspolaganju mještanima. Nose im hranu i pomažu spasiti što se spasiti da. Gradonačelnik Vrgorca sve ih je odreda pohvalio i zahvalio im
Vidi originalni članak

Mještani vrgoračkog kraja, posebice sela Kokorići već se danima bore s poplavama kakve ne pamte posljednjih 50 godina. Na terenu su sve raspoložive snage- od radnika Vodoprivrede, HEP-a, Crvenog križa, DVD-a, Gradske čistoće. HGSS-a...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić emotivnim je statusom na Facebooku pohvalio sve službe koje su već danima na prvoj liniji obrane od poplava u Kokorićima. 

- Od radnika Vodoprivrede koji su u vodi od prošlog petka, radnika HEP-a koji su izložili svoj život u obrani elektronaponskih vodova, volontera Crvenog križa,  DVD-a, Gradske čistoće - napisao je Pranić.

Potom je posebno istaknuo HGSS za koji kaže da su ponos naše države u svim nepogodama.

VIDEO: HEROJI IZ KOKORIĆA 'Ženo, jači sam od poplave': Hrabri radnici penjali se na 11 metara da selu spase struju

- Oni su uglavnom volonteri, odvažni i operativno spremni za svaki zadatak. Neumorni. Ništa im nije teško, a u naš kraj su došli dobrovoljno, u pomoć ugroženim ljudima. Iz svih krajeva Hrvatske. Timovi iz stanica Makarske, Dubrovnika, Splita, Ogulina, Karlovca, Čakovca...Večeras dolaze dečki iz stanica Bjelovar, Orebić i Koprivnica. Ekipa, neizmjerno vam hvala. Posebno mi je drago što su među njima šestorica naših Vrgorčana kao rezultat rada na formiranju ispostave HGSS-a Vrgorac - napisao je gradonačelnik Ante Pranić.

A dolaskom mraka završila je ispomoć čakovečkog HGSS-a Stanici Makarska. Kako su objavili na Facebooku, u tri dana i dvije noći voda je narasla za gotovo 1,5 metara. U potpunosti je odsjekla cijelo selo, a pojedina kućanstva ostavila bez struje i vode.

POPLAVE U VRGORAČKOM KRAJU 'Ovakvih poplava više ne bi trebalo biti, sprema se projekt odvodnje od 100 milijuna kuna'

- U idućih nekoliko dana u sipomoć će  doći još nekoliko stanica HGSS-a , a ukoliko se ukaže potreba, i mi ćemo, kao i uvijek do sada,  ponovo biti na raspolaganju - napisali su na Facebooku.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dite_s_mora 12.12.2020.

    pranicu, cudi me sta ti nisu zvezdasi dosli u pomoc

  • fantazist 12.12.2020.

    Svi rade na obrani, a problem poplava je što posao nije odrađen.

  • Ekscem 12.12.2020.

    trebali su već odavno preseliti u zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare