News

Komentari 4

Emotivni Pranić nahvalio sve službe: 'Neumorni. Ništa im nije teško. Došli su iz svih krajeva'

Emotivni Pranić nahvalio sve službe: 'Neumorni. Ništa im nije teško. Došli su iz svih krajeva'

Vrgorčani se s poplavama bore već danima. Sve službe su na terenu i na raspolaganju mještanima. Nose im hranu i pomažu spasiti što se spasiti da. Gradonačelnik Vrgorca sve ih je odreda pohvalio i zahvalio im

Mještani vrgoračkog kraja, posebice sela Kokorići već se danima bore s poplavama kakve ne pamte posljednjih 50 godina. Na terenu su sve raspoložive snage- od radnika Vodoprivrede, HEP-a, Crvenog križa, DVD-a, Gradske čistoće. HGSS-a...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić emotivnim je statusom na Facebooku pohvalio sve službe koje su već danima na prvoj liniji obrane od poplava u Kokorićima. 

- Od radnika Vodoprivrede koji su u vodi od prošlog petka, radnika HEP-a koji su izložili svoj život u obrani elektronaponskih vodova, volontera Crvenog križa,  DVD-a, Gradske čistoće - napisao je Pranić.

Potom je posebno istaknuo HGSS za koji kaže da su ponos naše države u svim nepogodama.

- Oni su uglavnom volonteri, odvažni i operativno spremni za svaki zadatak. Neumorni. Ništa im nije teško, a u naš kraj su došli dobrovoljno, u pomoć ugroženim ljudima. Iz svih krajeva Hrvatske. Timovi iz stanica Makarske, Dubrovnika, Splita, Ogulina, Karlovca, Čakovca...Večeras dolaze dečki iz stanica Bjelovar, Orebić i Koprivnica. Ekipa, neizmjerno vam hvala. Posebno mi je drago što su među njima šestorica naših Vrgorčana kao rezultat rada na formiranju ispostave HGSS-a Vrgorac - napisao je gradonačelnik Ante Pranić.

A dolaskom mraka završila je ispomoć čakovečkog HGSS-a Stanici Makarska. Kako su objavili na Facebooku, u tri dana i dvije noći voda je narasla za gotovo 1,5 metara. U potpunosti je odsjekla cijelo selo, a pojedina kućanstva ostavila bez struje i vode.

- U idućih nekoliko dana u sipomoć će  doći još nekoliko stanica HGSS-a , a ukoliko se ukaže potreba, i mi ćemo, kao i uvijek do sada,  ponovo biti na raspolaganju - napisali su na Facebooku.
 

Najčitaniji članci