To je to što me zanima!

'EU isporučila dovoljno doza da se cijepi čak 70 posto odraslih'

Europska unija isporučila je državama članicama dovoljno doza cjepiva protiv koronavirusa za cijepljenje najmanje 70 posto odraslih, izjavila je šefica Europske komisije Ursula von der Leyen
Vidi originalni članak

Von der Leyen je pozvala članice EU-a da povećaju cijepljenje i rekla da će širom Unije biti distribuirano 500 milijuna doza do nedjelje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"- Europska unija održala je svoju riječ. Ovaj vikend isporučili smo dovoljno cjepiva zemljama članicama kako bi mogle u potpunosti cijepiti najmanje 70 posto odraslih u EU-u ovaj mjesec. Ali covid-19 još nije poražen. Spremni smo isporučiti još cjepiva, uklučujući protiv novih varijanti - rekla je von der Leyen u video izjavi.

Europska komisija ranije je upozorila da bi jako zarazna delta varijanta koronavirusa mogla postati dominantna u Europi ovo ljeto, pozivaući se na procjene agencije EU za prevenciju bolesti.

'PRED NAMA JE DUGA BITKA' Borrell poziva na budnost zbog novih varijanti covida u svijetu

Nedavne studije pokazale su da delta varijanta smanjuje učinkovitost cjepiva protiv simptomatske infekcije, ali da su dvije doze cjepiva visoko učinkovite u sprječavanju teške bolesti i smrti.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • ilmare 11.07.2021.

    Zašto cjepivo samo za 70% odraslih? A onih 30% ste unaprijed otpisali htjeli se oni cijepiti ili ne... Koje ste otpisali ?

  • gonisee 11.07.2021.

    ništa ti to cijepivo ne djeluje, dzaba si krečila

  • Origano 10.07.2021.

    Ova je gora od Adolfa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare