News

Komentari 54

'EU isporučila dovoljno doza da se cijepi čak 70 posto odraslih'

'EU isporučila dovoljno doza da se cijepi čak 70 posto odraslih'

Europska unija isporučila je državama članicama dovoljno doza cjepiva protiv koronavirusa za cijepljenje najmanje 70 posto odraslih, izjavila je šefica Europske komisije Ursula von der Leyen

Von der Leyen je pozvala članice EU-a da povećaju cijepljenje i rekla da će širom Unije biti distribuirano 500 milijuna doza do nedjelje.

POGLEDAJTE VIDEO:

"- Europska unija održala je svoju riječ. Ovaj vikend isporučili smo dovoljno cjepiva zemljama članicama kako bi mogle u potpunosti cijepiti najmanje 70 posto odraslih u EU-u ovaj mjesec. Ali covid-19 još nije poražen. Spremni smo isporučiti još cjepiva, uklučujući protiv novih varijanti - rekla je von der Leyen u video izjavi.

Europska komisija ranije je upozorila da bi jako zarazna delta varijanta koronavirusa mogla postati dominantna u Europi ovo ljeto, pozivaući se na procjene agencije EU za prevenciju bolesti.

Nedavne studije pokazale su da delta varijanta smanjuje učinkovitost cjepiva protiv simptomatske infekcije, ali da su dvije doze cjepiva visoko učinkovite u sprječavanju teške bolesti i smrti.

Najčitaniji članci