To je to što me zanima!

EU osudila rusko bombardiranje civila u Ukrajini: 'Ratni zločini ne smiju proći nekažnjeno'

"Napadi na Lavov i ostale gradove na zapadu Ukrajine pokazuju da niti jedan dio zemlje nije pošteđen bezumnog napada Kremlja", rekao je Borrell
Vidi originalni članak

Europska unija u ponedjeljak je osudila nesmiljeno i protuzakonito rusko bombardiranje civila u Ukrajini i ratne zločine.

"EU osuđuje nesmiljeno i protuzakonito bombardiranje civila i infrastrukture koje provodi ruska vojska (...) ratni zločini ne smiju proći nekažnjeno", rekao je šef europske diplomacije Josep Borrell nakon napada na Lavov, na zapadu Ukrajine.

U MARIUPOLJU 76 RUSKIH BOJNIH SKUPINA Bojnik iz Mariupolja pisao Papi: 'Ovako izgleda pakao. Spasite naše živote iz sotonskih ruku'

"Napadi na Lavov i ostale gradove na zapadu Ukrajine pokazuju da niti jedan dio zemlje nije pošteđen bezumnog napada Kremlja", rekao je Borrell.

"Veliki gradovi, uključujući i Harkiv, i dalje su mete žestokih napada, uzrokujući nove civilne žrtve i nanoseći velike štete infrastrukturi", dodao je Borrell.

RUSI OSVOJILI KREMIN Ukrajina tvrdi: Rusi napadaju na istoku, osvojili su Kremin. Svakog sata situacija sve gora

Pohvalio je hrabrost i otpor ukrajinskog naroda i izrazio solidarnost i potporu, uključujući slanje vojne pomoći.

"Rusija mora smjesta i bezuvjetno obustaviti neprijateljstva i povući svoje snage i svu vojnu opremu iz Ukrajine", poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • vilim1234 19.04.2022.

    to vrijedi za sve ili samo za Ruse

  • lukicluka11 19.04.2022.

    Ne sječam se da je ta EU ikad osudila američke napade na Irak i Libiju gdje su amerikanci poubijali 4. milijuna ljudi od čega preko 500. tisuća djeca, da li te žrtve vrijed toliko manje od ukrajinskih?

  • Tko laže taj i krade 19.04.2022.

    Ajde ...ajde niste još priveli ni sve srpske zloćince a kamo li ćete Ruske !Btw gdje su nestali svi oni arapski teroristi što su za sobom ostavljali osobne iskaznice ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare