To je to što me zanima!

EU se složila zamrznuti imovinu oligarha Romana Abramoviča

Neslužbeno zeleno svjetlo da se Abramoviča stavi na popis dano je na sastanku u nedjelju, rekao je jedan izvor, a predstavnici EU-a ponovno se sastaju u ponedjeljak da odobre mjeru i daljnji paket sankcija protiv Rusije
Vidi originalni članak

Vodeći diplomati Europske unije složili su vlasnika nogometnog kluba Romana Abramoviča dodati na popisi sankcioniranih ruskih milijardera nakon ruske invazije na Ukrajinu, rekla su dva diplomatska izvora u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Selo Putini kraj Rovinja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neslužbeno zeleno svjetlo da se Abramoviča stavi na popis dano je na sastanku u nedjelju, rekao je jedan izvor, a predstavnici EU-a ponovno se sastaju u ponedjeljak da odobre mjeru i daljnji paket gospodarskih sankcija protiv Rusije.

Sankcije će biti na snazi tek nakon objavljivanja u službenom listu EU-a, što se obično dogodi nekoliko sati ili dan nakon formalnog odobrenja.

Zapad je sankcionirao ruskog milijardera, zamrznuo državnu imovinu i odsjekao velik dio ruskog korporativnog sektora od globalnoga gospodarstva u pokušaju da natjera ruskog predsjednika Vladimira Putina da promijeni smjer u vezi s Ukrajinom.

U onome što će biti četvrti paket sankcija EU-a protiv Rusije od invazije na Rusiju 24. veljače, 27-člani blok zabranit će izvoz luksuzne robe u Rusiju, uključujući luksuzne automobile.

SPECIJALNA EMISIJA Guverner HNB-a u studiju 24sata: 'Realne plaće ove godine neće rasti zbog inflacije' KONCERT U MOČVARI JE ODGOĐEN Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu

Zabranit će i uvoz ruskog čelika i proizvoda od željeza, rekla je u petak predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Osim Abramoviča i drugi oligarsi bit će dodani na popis EU-a. Deseci su već sankcionirani. Abramovič već je na britanskoj crnoj listi.

Posjeduje portugalsku putovnicu, što znači da se Portugal načelno može suzdržati od zamrzavanja imovine i zabrane putovanja odlučene na razini EU-a, rekao je drugi dužnosnik EU-a za Reuters.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kaisersosse 14.03.2022.

    Ajde sad što su se uhvatili poltroni Abramovića, jeli su mu iz ruke do jucer i bio im je omiljen, a sad zbog Putina ga treba razapet i uzet mu i zaplijeniti svu imovinu na podrucju EU a bez ikakve realne optuzbe ili objasnjenja za sto je on kriv zbog rata koji Putin vodi,kao da mu je Putin tata ili sin pa ni onda se ne odgovara za drugu osobu. Nije mi to korektno i mislim da će Abramović kad tad dobit silne nobce zbog tužbe na konto ovoga od Eu, a platit će tko drugi nego građani EU. To sto sada rade je protiv prava i svega sto pravna drzava predstavlja, a to je da je privatno vlasništvo svetinja,ukoliko isto nije stečeno kriminalnim radnjama jer tek onda je privatno vlasnistvo pod upitnikom legalnosti, odnosno nije legitimno stečeno.

  • ksenijast 14.03.2022.

    ...otisa on u Izrael...tamo nema sankcija...

  • DeGogi 14.03.2022.

    treba sad jos zaposliti jedno 10.000 novih EU-sluzbenika da se bave "kikirikijom".

Komentiraj...
Vidi sve komentare