Obavijesti

Show

Komentari 0

Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu

Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu

Situacija neodoljivo podsjeća na neka ranija obračunavanja s pojedinim ruskim umjetnicima koji su javno kritizirali Putina. Nikolaj je bio jedan od sve više građana koji sudjeluju na antiratnim demonstracijama

Ruski eksperimentalni post-punk bend Shortparis ovog petka, 18. ožujka, trebao je svirati u zagrebačkoj Močvari, a bend je u jeku ratnih zbivanja u Ukrajini objavio i novu antiratnu pjesmu naslova 'Яблонный Сад' ('Voćnjak jabuka'). Ipak, od svega toga neće biti ništa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bend iz Sankt Peterburga snimio je video zajedno sa Zborom veterana koji su se borili protiv nacista u Drugom svjetskom ratu, ali frontmen Nikolaj Komiagin nestao je nedugo nakon objave pjesme. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHORTPARIS (@_shortparis_)

Nedavno je uhićen na antiratnom prosvjedu, no trenutačno nije poznato gdje se točno nalazi, otkrili su iz benda, a situacija neodoljivo podsjeća na neka ranija zatvaranja ruskih umjetnika koji su javno kritizirali Vladimira Putina

Pjevačica Pussy Riota: 'Trpjela sam zlostavljanje od stražara i radila 18 sati dnevno u Sibiru'
Pjevačica Pussy Riota: 'Trpjela sam zlostavljanje od stražara i radila  18 sati dnevno u Sibiru'

Na službenim stranicama benda stoji da je koncert u Močvari odgođen, a zagrebačka publika je hvaljeni ruski alternativni bend već gledala i slušala 2019. godine u istom klubu. Britanski The Quietus, cijenjeni magazin za glazbu i pop kulturu opisuje ih kao 'bombastične, erotične, uzbudljive, blago devijantne i potencijalno revolucionarne umjetnike'.

Shortparis su dosad objavili četiri studijska albuma, a pjesme pišu na ruskom, engleskom i francuskom jeziku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHORTPARIS (@_shortparis_)