Show

Komentari 0

Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu

Ruski bend snimio antiratni hit, a frontmen nestao! Za par dana trebali su svirati u Zagrebu

Situacija neodoljivo podsjeća na neka ranija obračunavanja s pojedinim ruskim umjetnicima koji su javno kritizirali Putina. Nikolaj je bio jedan od sve više građana koji sudjeluju na antiratnim demonstracijama

Ruski eksperimentalni post-punk bend Shortparis ovog petka, 18. ožujka, trebao je svirati u zagrebačkoj Močvari, a bend je u jeku ratnih zbivanja u Ukrajini objavio i novu antiratnu pjesmu naslova 'Яблонный Сад' ('Voćnjak jabuka'). Ipak, od svega toga neće biti ništa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bend iz Sankt Peterburga snimio je video zajedno sa Zborom veterana koji su se borili protiv nacista u Drugom svjetskom ratu, ali frontmen Nikolaj Komiagin nestao je nedugo nakon objave pjesme. 

Nedavno je uhićen na antiratnom prosvjedu, no trenutačno nije poznato gdje se točno nalazi, otkrili su iz benda, a situacija neodoljivo podsjeća na neka ranija zatvaranja ruskih umjetnika koji su javno kritizirali Vladimira Putina

Na službenim stranicama benda stoji da je koncert u Močvari odgođen, a zagrebačka publika je hvaljeni ruski alternativni bend već gledala i slušala 2019. godine u istom klubu. Britanski The Quietus, cijenjeni magazin za glazbu i pop kulturu opisuje ih kao 'bombastične, erotične, uzbudljive, blago devijantne i potencijalno revolucionarne umjetnike'.

Shortparis su dosad objavili četiri studijska albuma, a pjesme pišu na ruskom, engleskom i francuskom jeziku.

Najčitaniji članci