To je to što me zanima!

Ever Given odmaknut 102 metra od obale: 'Ne pluta samostalno'

Strani mediji javljaju kako je Ever Given do sad izravnat 80 posto te da je odmaknut od obale 102 metra. Sve aktivnosti će se nastaviti kasnije, kada se plima poveća
Vidi originalni članak

Predsjednik Uprave Sueskog kanala general-potpukovnik Osama Rabie je i službeno potvrdio da je brod Ever Given djelomično preusmjeren u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, no da brod i dalje ne pluta samostalno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pomaknut brod u Sueskom kanalu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brod koji je prošlog tjedna blokirao Sueski kanal dug je 400 metara i na sebi nosi oko 1400 kontejnera. BBC javlja kako je do sad izravnat za 80 posto. Krma broda je, zahvaljujući naporima tegljača, pomaknuta prema sredini plovnog puta i sada je udaljena 102 metra od obale, priopćila je uprava kanala. 

Sve aktivnosti koje su potrebne da se brod vrati na plovnu rutu će se nastaviti kada se plima poveća. 

KRAJ DRAME U SUESKOM KANALU Uspjeli pomaknuti masivni brod tijekom noći: 'Ever Given je oslobođen i djelomično plovi!'

Prema neslužbenim informacijama portala Barron's, motori na brodu rade normalno, a general Rabie je potvrdio da će brod, kada bude odsukan, biti preusmjeren na lokaciju Bitter Lakes gdje će ići na temeljiti tehnički pregled. 

I dalje je nepoznato kada će se promet Sueskim kanalom nastaviti u potpunosti. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • salaso 29.03.2021.

    ne pluta samostalno,,,,pa valjda ne plovi samostalno..ili ne miče se samostalno..a plutati mora samostalno inače ako neko drugi pluta za njega, onda on nikako ne pluta..nego je potopljen...ili na obali...novinari sredite se malo..

  • Vito1 29.03.2021.

    Krma broda je, zahvaljujući naporima tegljača, pomaknuta prema sredini plovnog puta i sada je udaljena 102 metra od obale, priopćila je uprava kanala. --- Sad me samo zanima : izgleda li brod kao banana??? Pramac je, prema rečenici, i dalje na istom mjestu, dok krmu svijaju 102m od obale, što je prema članku 80 % odmaka od sredinje osi. Bit će to veeelika "banana" kad ga odmaknu 100 % i počnu tegliti prema sjeverozapadu.

  • Vito1 29.03.2021.

    blokirao Sueski kanal dug je 400 metara ??? Stvarno??? Dajte ime i prezime učiteljice/lja koji su ovom stvorenju dopustili nastavak školovanja prije nego je naučila sastavljati jednostavne rečenice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare