To je to što me zanima!

Evo zašto su zabranili petarde: Ovako izgledaju ruke djece koja su stradala od pirotehnike

Fotografije strašnih ozljeda nastalih zbog petardi ustupila nam je 2018. Klinika za dječje bolesti Zagreb kako bi pokazali koje su opasnosti i kakve mogu biti posljedice dječjeg rukovanja pirotehničkim sredstvima
Vidi originalni članak

Dječaku (9) u Zagrebu u ruci je eksplodirala petarda. Ostao je bez svih prstiju osim palca.

Pokušavaju mu spasiti šaku.

Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb za 24sata je rekao kako je ovo jedna od najgorih nesreća s petardama koje su ikad vidjeli.

- Dječaku su ugroženi i dišni putevi, sinoć smo mu jedva stavili tubus prije operacije. Njega je dovela Hitna k nama u 19.19 minuta. Odmah smo krenuli na operaciju, no nažalost nije bilo moguće spasiti četiri prsta, ostao mu je samo palac. Pokušat ćemo spasiti sve što možemo kako bi dječak imao što bolju funkciju šake, međutim ovo je jedna od najgorih nesreća s petardama koje smo imali priliku vidjeti. Svake godine u vrijeme blagdana zaprimamo ozlijeđenu djecu koja su stradala od petardi i ostalih eksplozivnih naprava, no ovo je jedan od najgorih slučajeva - kazao nam je dr. Novak. 

Fotografije strašnih ozljeda nastalih zbog petardi ustupila nam je 2018. Klinika za dječje bolesti Zagreb kako bi pokazali koje su opasnosti i kakve mogu biti posljedice dječjeg rukovanja pirotehničkim sredstvima.   

Oprez, fotografije u nastavku za neke bi mogle biti uznemirujuće, a objavljujemo ih kako bismo upozorili na opasnosti i posljedice dječjeg rukovanja pirotehnikom.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Antifašistaaa 22.12.2022.

    Da, užasno je ali užasne su i posljedice alkohola, cigareta i igara na sreću ali su svejedno legalni i sve osim cigareta reklamiraju svi mediji. Napomena da sam zadnju petardu bacio prije 20 godina.

  • Lili88 22.12.2022.

    Isuse 🤢

  • Demetra ⚜💙_17 22.12.2022.

    Petarde su zabranjene, što radi policija. A što rade i roditelji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare